Моделът КОЙ отново е на власт

day_oneСлед 100 дни правителство на компромиса България продължава да е в плен на същите зависимости, които на 14 юни 2013-та ескалираха до пълна гражданска непоносимост и изведоха гражданското общество на 404 дни протест.

Отказът от реални действия и опитът да бъдат реабилитирани част от виновните за най-срамния период в най-новата ни история са доказателство за зависимостта на новото правителство и принадлежността му към модела КОЙ.

В деня след предсрочните парламентарни избори ние казахме, че моделът КОЙ не е демонтиран и той означава:

 • Пленени регулатори, които не могат да наложат закона;
 • Медии с неясна собственост, които се използват за бухалки срещу опонентите и проправителствена пропаганда;
 • Съдебна система, тежко зависима от политически натиск;
 • Служби на националната сигурност, парализирани от престъпни мрежи с висока политическа протекция;
 • Политически партии, функциониращи като корпорации;
 • Източване на публичен ресурс за купуване на избори, лично обогатяване и умъртвяване на инициативността и конкуренцията.

Днес ние казваме: моделът КОЙ е отново на власт.

Шефът на ДАНС – Писанчев, главният секретар на МВР – Лазаров, шефът на ДАТО – Китов, председателката на СГС – Янева, шефът на БНБ – Искров, шефът на КФН – Мавродиев със своите действия и бездействие са доказали, че нямат място в управлението на държавни институции. Със своите действия и бездействия и дори с мълчаливо съгласие те не са защитили закона като се изправят срещу нерегламентираните дейности, които са им били изискани, налагани или вменявани. Със своите действия и бездействия и дори с мълчаливо съгласие те са нарушили закона и по този начин са ощетили държавата и обществения интерес. Фактът, че те продължават да заемат тези постове и че премиерът открито признава, че се страхува да поиска оставките на отговорните за безобразията в сектора „Сигурност“, оставя нашата държава в плен на същите тези зависимости, които ни изведоха на улицата на 14 юни 2013.

100-те дни компромисен толеранс изтекоха. Няма реални реформи. Няма реални заявки за демонтирането на модела КОЙ. Няма реални действия за изтръгване на държавата от ръцете на корпоративно-политическата мафия, която гарантира своя властови комфорт именно чрез лостовете на сектора за сигурност.

ОСТАВКА на монтираните послушни изпълнители на волята на КОЙ – Писанчев, Лазаров, Китов, Янева, Искров, Мавродиев!

Протестна мрежа
16.02.2015

3 thoughts on “Моделът КОЙ отново е на власт

 • Pingback:ПРОТЕСТНА МРЕЖА: Моделът „КОЙ“ е отново на власт – Хроника – Новини и Анализи

 • 17.02.2015 at 06:22
  Permalink

  Моделът КОЙ, който според мен е партокрацията,, и нейния манталитет, наистина отново е на власт. Той не си е отивал от властта, като понякога малко се снишава, но хората, които го съставляват, са си във властта, прикрити, или явно. И партократичния им манталитет си остава и не се променя. И аз мисля, че тези хора, на които Протестна мрежа иска оставката, отдавна трябваше да я подадат, и да се махнат от властта, защото те вършат явно неща, които не са в интерес на гражданите и държавата

  Reply
 • 23.02.2015 at 11:10
  Permalink

  Докъде води „дружбата” с ГЕРБ ???
  Реформаторският Блок /РБ/ трябва да СПРЕ да подкрепя предано и почти безусловно групировката ГЕРБ и мутрата-комунист Бойко Борисов за глупостите, които вършат. РБ трябва да бъдат по-точни и твърди, както за извършването на нужните реформи, така и спрямо предложенията на ГЕРБ. В противен случай има „шанс” РБ да се превърне във фракция на ГЕРБ !!! И ще излъжат собствените си избиратели. Примери :
  1. Кражбата на осигуровките и разбиването на втория осигурителен стълб от ГЕРБ. Тук РБ бяха от точната страна, но с меки и често неубедителни аргументи !!! ПП. Къде са откраднатите лични здравни вноски в размер на 1.5 милиарда от резерва на НЗОК ???
  2. Програмата за саниране на блокове за 1 милиард със ЗАЕМ е неприемлива за останалите 7.5 милиона Българи, които ще го изплащат !!! Полза ще имат около 200 000 сънародници, а останалите остават необлагодетелствани. Измамени. Ако санирането беше с пари от ЕС – ОК, ама не е……. И кражбите ще са на МАХ !!!
  3. Заемът от 16 милиарда !!! Част от него – около 4-5 милиарда, е НЕобоснована. БОЙКО Борисов много иска тези пари, за да има дял и за „строителни подвизи“, а неговите червени фирми и мафиоти да лапат !!! ВИЖТЕ становището на проф. Вучева – то е точно и добре аргументирано. Какво направи РБ ??? Защитава мафията на ГЕРБ и дори няма критични забележки…… НЕ може да се действа така !!!!!
  Трябва да спре това подчинено и съдружно приятелство с мафията на ГЕРБ !!! Дали ???

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.