Валери Симеонов да се извини и да подаде оставка като народен представител

Изреченото от народния представител Валери Симеонов в ефира на телевизия СКАТ: „Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина“ изразява възгледи, отричащи демократичния и правов ред.

Това изказване влиза в пряк сблъсък с демокрацията като ценност, която българският народ е избрал да следва след разпада на тоталитарната държава.

По повод грубото му обръщение към българските граждани, пребиваващи извън страната, напомняме на г-н Симеонов записаното в Конституцията, в която се е клел: „Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ.“

Недопустимо е български депутат да настоява за създаване на законови норми, в които българските граждани се делят на български граждани в България, български граждани в Турция и български граждани някъде другаде по света – в градове с повече или по-малко от един милион жители.

И българите зад граница, и тези, които не много отдавна г-н Симеонов нарече „озверели човекоподобни“, са негови работодатели, а не хора, които „му се мотаят в краката“.

Управляващите формации – ГЕРБ, РБ и АБВ носят морална и политическа отговорност за поведението на този народен представител, доколкото между тях и ПФ съществува споразумение за подкрепа на правителството.

Нелепите изменения в Изборния кодекс бяха приети след консултации между премиера и управляващите политически субекти, по настояване на Патриотичния фронт.
В този смисъл всеки призив за отстъпление от демократичните ценности не е призив само на един елемент от управляващото мнозинство, а на цялото мнозинство.

Протестна мрежа смята, че изложеното дотук е достатъчно основание г-н Валери Симеонов да напусне предсрочно парламента – като се извини и подаде оставка като народен представител.

Протестна мрежа
04.05.2016г.

сн. bTV

2 thoughts on “Валери Симеонов да се извини и да подаде оставка като народен представител

 • 04.05.2016 at 15:15
  Permalink

  Дълбоко съм възмутена от поведението на този наш народен представител. Нямам думи !!! Той трябва да си подаде оставка.

  Подкрепям протеста и срещу нелепите изменения в Изборния кодекс. Българите зад граница имаме право на глас. ИСКАМ ДА ГЛАСУВАМ !!!

  Reply
 • 04.05.2016 at 20:02
  Permalink

  Непротивоконституционствувателствувай, глупако!

  Чл. 25.
  (1) Български гражданин е всеки, на когото поне единият родител е български гражданин или който е роден на територията на Република България, ако не придобива друго гражданство по произход. Българско гражданство може да се придобие и по натурализация.
  (3) Български гражданин по рождение не може да бъде лишен от българско гражданство.
  (5) Българските граждани, пребиваващи в чужбина, са под закрилата на Република България.
  Чл. 26.
  (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.