Улицата пита „КОЙ?“

koi-predlozhi

По улиците на София изникват все повече въпроси. От седмица насам надписи с неудобни въпроси не спират да се появяват в центъра на града. Въпросите „Кой предложи Пеевски?“, „Кой е Цветан Василев?“, „Коя е Ирена Кръстева?“, „Кои са ТИМ?“ и много други могат да бъдат видяни на тротоари, улици и боклуджийски кофи.

Направена е и facebook страница „Кой?” с призив „Нека обсипем България с неудобни въпроси“, откъдето всеки може да си изтегли надписите и да си направи собствен шаблон. От страницата, анонимните „художници” призовават „да не се рисува по стени, а предимно по кофи за боклук, ел. табла, тротоари, шосета.” Те призовават гражданите да не спират да задават неудобни въпроси, отговорите на които неминуемо „водят до КУКЛОВОДИТЕ – т.нар. мафия и олигархия, от която всички искаме да се отървем!”

Очевидно гражданите не се предават лесно и държат да получат отговори на въпросите, които предизвикаха множество обществени дебати за медийната и политическа независимост. По този начин, както и чрез много други алтернативни акции, ежедневните протести на граждани срещу мафията не само, че не стихват, но и преминават в нов етап до получаване на конкретни отговори и адекватни действия от страна на отговорните институции.

2 thoughts on “Улицата пита „КОЙ?“

 • 07.10.2013 at 16:07
  Permalink

  И кой ги пише всъщност тези неща по улицата? Подобни анонимни вандалски прояви едва ли са нещо повече от популистки начин да се създава недоволство и да се трупат политически дивиденти разни новосформирани политически групички. Прави ми впечатление че липсва едно име, което се занимава с политика в момента – и то доста по-усилено от някои от споменатите.. Или наистина някой си мисли че тая атака е напълно спонтанна и породена от само себе си? Въобще „Кой е Иво Прокопиев?“ и така защо удобно е забравен?

  Reply
 • 08.10.2013 at 18:44
  Permalink

  Теодоре … ако наистина търсиш отговора кой е Иво Прокопиев ето ти едно спонтанно решение … правиш си щампа с въпроса който те измъчва и вземаш спрей ….и действаш …. не е трудно 🙂 …

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.