Тече държавен преврат

ДНЕВНИК
ДНЕВНИК

Препубликуваме част от текста на ДНЕВНИК.

От смешното до страшното е винаги една-две крачки разстояние. Особено там, където управлението на държавата представлява наниз от страшни смешки и смешни страшки…

Отначало беше смешно – Пеевски шеф на ДАНС? Тия луди ли са? После стана гнусно – Петко Арнаудов шеф на горското в Странджа? След като той посвети живота си на нейното унищожаване с помощта на документи, сега му даваме и брадва в ръцете?

Оня ден обаче стана страшно. За да разберете колко, нека ви го повторя на европейски език:

На 22 октомври Народното събрание с конституционно мнозинство задължи правителството да извърши поредица от действия, целта на които е да наруши договора за членство на България в ЕС, както и Конституцията на република България. Гласуваното решение беше внесено от неофашистката партия в България, „Атака“, и подкрепено както от нейната парламентарна група, така и от цялата група, представляваща Европейската народна партия (най-голямата в парламента), както и от 59 от 79 присъстващи представители на Партията на европейските социалисти. Крайният резултат бе 171 „за“ (от 212 регистрирани) и 35 „против“. Това мнозинство – най-голямото в българския парламент от десетилетие – има силата в бъдеще да внася промени в конституцията.

Така звучат нещата, казани на човешки – т.е. не на воленски или бойковски – език. Така са вече заприходени във всички външни министерства в Европа, както и в институциите на ЕС. И макар юридически решението да е неизпълнимо – и договорът с ЕС, и конституцията са актове от по-висш порядък от решения на Народното събрание – политическото послание е съкрушително.

Пълния текст можете да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.