Гражданският протест е за ценности, а не за власт!

Протестна мрежа: Ще взаимодействаме открито с опозиционните партии – до оставка

Като гражданско обединение, основано върху ценностите за толерантност, прозрачност и борба със задкулисието „Протестна мрежа“ се противопоставя на всякакви форми на протест, които водят до насилие, насаждат омраза и разделение.

Призоваваме българските граждани да подкрепят протеста за сваляне на настоящото управление и да не забравят, че след това ще им предстои отново да избират и от нашия избор зависи в каква държава ще живеем.

Считаме, че парламентарните и извънпарламентарни опозиционни сили имат нужния политически инструментариум, ако искрено желаят да свалят правителството и да предложат управленска алтернатива.

„Протестна мрежа“ категорично заявява, че ако представители на политическите сили желаят да влязат в контакт, да обсъждат позиции или съчетаване на граждански протестни акции с политически такива, то те трябва да го направят открито и прозрачно, без никакви форми и съмнения за задкулисие и подозрения в опити протестът да бъде партизиран или овладян отвътре.

Ангажираме се да оповестим публично за всякакви активности от подобен характер, за да е ясно на всички, че гражданският протест е за ценности, а не за власт. Целим единствено овластяването на гражданите като партньори и коректив на всяко управление, противопоставяйки се на превръщането им в електорални единици и поданици.

Можем да взаимодействаме с опозиционни политически сили единствено при открито заявен от тях ангажимент за постигане и на трите цели на протеста:

– Оставка веднага;
– Нови парламентарни избори преди края на годината;
– Операция „Чисти ръце“ за премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

Само постигането и на трите цели може да превърне България в нормална държава, в която достойните граждани да работят и живеят свободно.

One thought on “Гражданският протест е за ценности, а не за власт!

  • 25.09.2013 at 12:52
    Permalink

    Подкрепям!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.