До в. 24 часа: Г-жо Гочева, искаме право на отговор на обвиненията на юристите на Цветан Василев

Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ и председател на надзорния съвет Снимка: capital.bg
Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ и председател на надзорния съвет            Снимка: capital.bg

Във връзка с публикуваното на 11 март т.г. интервю с представител на Надзорния съвет на КТБ публикуваме пълния текст на писмото на 13-те граждани от Протестна мрежа, подписали сигнала до Главна прокуратура относно Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

ДО: Г-жа Венелина Гочева

Издател на в. 24 часа

София

Уважаема г-жо Гочева,

Във връзка с публикувано от в.24 часа (11 март 2014г) интервю с г-н Любомир Денев, член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка (КТБ), бихме искали да заявим:

Първо, в интервюто се съдържат директни обвинения в клеветничество и недобронамереност от наша страна;

Второ, внушават се връзки между нас и неидентифицирани други трети лица, които не само не отговарят на истината, а са директна лъжа;

И трето, правят се недопустими инсинуации и се изразяват очаквания към прокуратурата и нейните независими действия.

Докато последното оставяме на Вашата журналистическа съвест и принципи, за първите две очакваме да ни бъде предоставено право на отговор в обем и форма, адекватна на вече публикуваното интервю по силата на Етичния кодекс на българските медии.

 

Уважаема г-жо Гочева,

Тъй като публикуваното интервю носи някои от белезите на платеното интервю, без да е обозначено като такова, моля – ако това е случая – да ни бъде предоставена точна информация. Запознати сме с практиката, която вестник “24 часа” има по силата на договорите си за платени публикации, а именно “правото на отговор” да бъде отново за сметка на първоизточника на неверническите твърдения, които се налага да бъдат оборени.

Тъй като допускаме, че е възможно да не става дума за платена публикация, молим да информирате нас и читателите на вестника поради какви етични и професионални причини авторът не е подписал интервюто си.

Очакваме Вашия отговор, както и конкретно предложение в контекста на настояването ни, изразено в това писмо.

С уважение,

(подписалите сигнала до ГП)

Антоанета Цонева, Асен Генов, Николай Стайков, Христо Иванов, Емил Коен, Ивет Добромирова, Антони де ла Реа, Иво Божков, Теодор Михайлов, Ясен Атанасов, Михаил-Ернесто Михайлов, Владимир Руменов, Георги Илиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.