ПМ: Българските институции да осъдят използването на прекомерна сила срещу мирни протестиращи в Украйна

Снимка: Васил Гарнизов
Снимка: Васил Гарнизов

Ние, от Протестна мрежа, се обръщаме към българските институции с очакването спешно да използват всички легални средства и дипломатически канали и да се обърнат към държавната власт в Украйна с настояване да не прибягва до насилие срещу мирния протест на площад „Независимост” в Киев.

Протестна мрежа осъжда всяка проява на несъразмерна сила от органите на реда и използването на насилие срещу мирно протестиращи граждани, независимо за коя точка на света става дума. Смятаме, че всяка форма на полицейщина и ограничаване на правото на протест на свободните граждани е антидемократична и трябва да бъде осъдена публично!

One thought on “ПМ: Българските институции да осъдят използването на прекомерна сила срещу мирни протестиращи в Украйна

  • 09.12.2013 at 19:38
    Permalink

    Подкрепям желанието на украинците да живеят като достойни граждани на Европа, а не като васали на Русия. Призракът на комунизма, очевидно, още броди не само у нас, но и в Украйна. Хората в Киев се събудиха , но уви, нашите съграждани все още спят дълбоко и чакат някой друг да бръкне в огъня. Цинизмът и наглоста на украинските власти много приличат на нашенските. Очевидно, техните комунисти също искат да управляват вечно – власта, парите и привилегиите лесно не се зарязват.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.