ПМ се солидаризира с акцията по освежаването на паметника и няма да спре да пита „Кой?“

Снимка: Иво Божков
Снимка: Иво Божков

Протестна мрежа се солидаризира с извършената тази вечер от протестиращи граждани акция по „освежаване“ на скулптурната група пред сградата на ул. Позитано 20 и избрания от тях оригинален, мирен и ироничен подход, с който да върнат фокуса на общественото внимание върху най-важния въпрос в държавата, който все още търси своя отговор – КОЙ?

Наред с това напомняме, че:

1. Бунтът на гражданите за морал, почтеност, европейски ценности и път на България, който е срещу окупиралото се малцинство във властта ще продължи

2. Пълната неадекватност в поведението на това малцинство от узурпатори по всички поставени от гражданите въпроси и искания, както и ескалиращата и вредна за държавата управленска немощ прави разделението в обществото още по-голямо и води до повишаване на напрежението в него.

3. Тази и други подобни акции изразяват ярко отношението на протестиращият човек срещу това малцинство и неговото знаково поведение, превърнало термина „заден изход“ в управленска метафора

4. Ние продължаваме да питаме и няма да спрем да питаме: Кой? и зад този въпрос стоят много повече от въпроса за назначението на „един успял млад мъж със смущаващи данъчни декларации“ на висш държавен пост! Българското общество още не е получило адекватен отговор и на въпросите – кой вдъхнови операцията по извеждането на депутатите в нощта на белия автобус, кой нареди полицаите във всички ключови акции на силите на реда да бъдат без опознавателни знаци, номера, и с маски, кой нареди зоните за сигурност да надхвърлят многократно законовия периметър, кой носи отговорност за насъскването на обществото срещу едно малцинство в нужда и хуманитарна криза и говора на омраза, който е на най-високото ниво в българските институции – а именно в народното събрание?

КОЙ? КОЙ ще поеме отговорност за съсипията на България и превръщането ѝ в държава, в която, ако някой боядиса със спрей партизански паметник го арестуват, а ако предложи да се застроят 70% от плажовете и дюните й – го правят министър!

Извиняваме се на всички почтени и честни български граждани, които могат да се почувстват засегнати от изразните средства на тази акция, но отговорността за нея, както и за цялото това разделение в обществото, международната изолация на България и превръщането й в заден двор на Европа е на продажната политико-олигархическа групировка, която се е вкопала във властта и повече от четири месеца отказва да изпълни исканията на гражданите, които се съдържат в три жизненоспасяващи действия за страната ни – Оставка, Избори, Чисти ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.