Протестна мрежа призовава политиците да докажат с личен пример, че са срещу мафията

Премахването на незаконните заграждения около парламента, спазването на закона, обявяващ комунистическия режим за престъпен и пълна прозрачност върху доходите и техния произход са част от чиститилището през което българските политици трябва да преминат, за да си върнат доверието на гражданите

Дами и господа,

Протестиращи граждани и окупиращи студенти,

Лидери на различни парламентарни и извънпарламентарни партии проявяват интерес да се възползват от 153 дневните протести срещу политическото въплъщение на мафията и олигархията в България. По различни начини тези съществуващи и новоформирани партии и организации се опитват да паразитират на гърба на протестното движение.

Нека още веднъж заявим, че споделеното разбиране на всички протестиращи е, че България е узурпирана икономически и политически от криминално-олигархичен модел, създаден през годините на несъстоялия се преход. Години, в които партийните проекти на БКП, заедно с агентурната мрежа от близо 130 хиляди сътрудници на Държавна сигурност, успяха да изградят мрежа от тежки зависимости и да завладеят икономическия, политическия, а напоследък и публичния живот на страната, чрез монополна мрежа от зависими медии.

Ние няма да приемем и да се примирим с тази действителност. Всяка политическа сила, която иска да подкрепи протестиращите не само морално , а като заеме ясно страна в конфликта между граждани и мафия, може да предприеме конкретни действия, като например, но не само:

1. Призоваваме вас, политиците и народните представители с демократични убеждения да направите всичко възможно за приемането на решение и да предприемете всички законови действия за премахване на загражденията около парламента. Ако това бъде възпрепятствано от парламентарно мнозинство и административни хватки, покажете гражданската си позиция без да се криете зад политически декларации и медийни изяви, а с контретни действия. Можете да вземете по един гаечен ключ №13 и пристъпите към символичен публичен демонтаж на новите заграждения Mojo, издигнати, подобно на нова Берлинска стена, в нарушение на закона и с репресивна цел около Народното събрание;

2. Призоваваме вас, политиците и народните представители с демократични убеждения да демонстрирате ясно своето отношение към приетия през 2000 г. закон, който обявява комунистическия режим за престъпен и да предприемете всички необходими действия за неговото спазването и най-вече за изпращането на тоталитарните символи от публичните места в музеите. Ако бъдате възпрепятствани под каквато и да е форма, покажете гражданската си позици като се съберете се в удобен за вас ден пред паметника на Съветската армия със спрейове и го оцветите в жизнерадостните тонове на мира и любовта;

3. Призоваваме вас, политиците и народните представители с демократични убеждения да използвате целия си политически, административен и обществен ресурс, като направите необходимото се обезпечи законността, правовия ред и прозрачността и да бъдат прекратени престъпните икономически зависимости, корупцията и задкулисието. Като част от общонационалната кампания „Чисти ръце“, дайте първи своя граждански пример, като предизвикате и публично оповестите резултатите от пълни данъчни проверки върху имуществото и доходите – лични и на вашите близки, а също и проверка от Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, която да докаже съотносимостта между вашите доходи, законността на произхода им и демонстрирания от ваша страна стандарт на живот.

Само след предприемането на тези и други подобни действия, народните представители и политиците в България, независимо от политическата им принадлежност и от това дали в момента, в миналото или в бъдеще са били или желаят да бъдат във властта, ще имат моралното основание да бъдат част от протестите от 14 юни 2013 г., насочени срещу криминално-олигархичния модел на управление, създаден от БКП-БСП и нейните сателити през годините на фасадна демокрация и псевдо-преход.

Оставка! Предсрочни избори! Чисти ръце!

Протестна мрежа

 

Снимка: Юлиян Собаджиев
Снимка: Юлиян Собаджиев

One thought on “Протестна мрежа призовава политиците да докажат с личен пример, че са срещу мафията

  • 15.11.2013 at 23:54
    Permalink

    Принудете ги да изпълнят т. 2-ра от вашия призив – за закона, който обявява комунистическия режим за престъпен и вече ще сте спечелили битката за морала!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.