КОЙ лъже в прокуратурата: Оригинални документи, лични данни и описи за КТБ в боклука на следствието (Част 1)

Въпреки опитите на главния прокурор Цацаров да неглижира проблема с изхвърлените документи от столичното следствие, истината започва да излиза. От имейла, по който получихме първите снимки на спасените документи, получихме и първите сканирани части от тях.

Това са само едрите парчета от намерените документи, като изпращачът, който предпочита да не бъде назоваван, ни информира, че се работи и по сглобяването на тези, унищожени с шредер. Така скоро ще стане ясно какво е било унищожавано през уикенда след разкритията на следовател Бойко Атанасов, че в следствието има „шпиц команди“, които работят по дела с политическо значение под ръководството на главния прокурор. Дни след това бТВ показа препълнен контейнер с изхвърлени документи – резултат от „извънредна работа“ през уикенда.

Измежду изпратените документи и части от тях има такива с оригинални подписи на няколко следователи, като се четат имената на Цеков, Вълчов и Станоев. Има и множество документи с неунищожени лични данни, което е грубо нарушение на всички правила за опазването им.

В изцяло запазен изхвърлен документ има описи на приложени документи и други материали (флашки, дискове и т.н.) по делото КТБ, за което Цацаров отрече да е изхвърляна, каквато и да е документация.

Любопитен документ е разпечатка от обявен конкурс за атестация на прокурори и следователи с ръчно нанесени бройки до всяка позиция.

Scan 5

Scan 6

Scan 8

Scan 9

Scan 11

Scan 12

Scan 15

Scan 16

Scan 18

Scan

2 thoughts on “КОЙ лъже в прокуратурата: Оригинални документи, лични данни и описи за КТБ в боклука на следствието (Част 1)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.