Камелия, която събира подписи при Парламента

Както много от вас са забелязали, когато човек застане срещу паметника при Парламента, от ляво, една жена стои на една маса вече много дни, и търпеливо събира подпис след подпис за оставката на Орешарски. Тя е типичния пример за това, че когато човек е убеден в нещо, и вярва в него, намира начин да го реализира. С много уважение и вяра в нейните усилия, публикуваме едно съобщение от нея:

–––––

Здравейте протестиращи и подкрепящи протеста! Казвам се Камелия Динова и съм една от вас, възмутена, омерзена, унизена, засрамена и лишена от достойнство гражданка на България. Нашият справедлив протест ми даде надежда, че най-сетне се сдобихме с нов субект, а именно гражданското общество. От няколко дни обаче, наблюдавам трескава организация за размиване, разделяне и обезсмисляне на протеста. Както и напъните на управляващите да манипулират, да протакат, да се измъкнат безнаказано от ситуацията, която сами предизвикаха и продължават да предизвикват с безобразните назначения. Използват всички прийоми за да не понесат единствено възможното наказание, когато политиците грешат – не да искат прошка, а да подадат оставка. Цели 31 дни, ние на многохилядни шествия високо всеки ден повтаряме: ОСТАВКА, ОООСТАВКА, ОСТАВКААА!!! А в това време 100 – ина поддръжници на антитезата, с помощта на партийните структури на управляващото мнозинство събират подписка в подкрепа на правителството. Говори се, че вече били събрали 148 000 подписа…. И ние докато се подписваме във виртуални петиции, които не са признати от закона, те ще съберат и 700 000, колко му е. Предлагам организирането на подписка изразяваща нашите искания на хартиен носител, както е по закон. Тъй като представлявам само себе си, се надявам да подкрепите инициативата и да се включите активно с идеи и действия.Моята идеята за осъществяването на подписката е на принципа „Предай нататък“ Подготвила съм формуляр, който всеки може да изтегли и принтира, след това да всеки да разпространи всред свои роднини, близки и познати. Оригинално попълнената и подписана със син химикал бланка, ще се предава в пункт в София, срещу Народното събрание отляво на паметника вечер от 18:30 до 22:00, а бланките от провинцията ще получаваме по пощата, като смятам за разумно адресът да е пощенска кутия.

( Камелия Динова, 1000 София, ПК 65)

На този е-мейл адрес podpiskaostavka@abv.bg можем да координираме действията си и да получавате готовата бланка за подписване.

Моля за вашата помощ и подкрепа!

Текста е от 15.07.2013

Благодаря на всички, които до 19.08. 2013 помогнаха с копирани бланки, събрани подписи и отдадоха време и усилия, за да реализираме дотук реални 11 500 подписа само в един пункт.

Бланка за подписи – https://docs.google.com/file/d/0B9Cbdh9SVgBxdG9VcU4xR2lXU0E/edit?usp=sharing

ВАЖНО – За да е валиден един подпис, трябва да присъстват трите имена, без съкращения.

22.08.2013

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.