Главният прокурор възложи проверка по сигнала на „Протестна мрежа“

снимка: www.prb.bg
снимка: www.prb.bg

По повод на сигнал от група граждани до главния прокурор, постъпил на 25.02.2014 г., пресцентърът на Прокуратурата съобщаваследното:

Сигналът на активистите от Протестна мрежа, Операция „Чисти ръце“ започва де юре – досието „Пеевски“ влиза в прокуратурата, касае твърдения за извършени данъчни престъпления и други закононарушения от лицата Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков, както и за нарушения на данъчните закони и неясно финансиране от страна на търговски дружества.

По сигнала е започнала проверка. В хода й ще бъдат изискани данни от Сметната палата, Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност“, Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията, Българската народна банка и други органи. С постановления на прокуратурата на Националната агенция по приходите е възложено извършването на пълни данъчни ревизии на Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков. Предстои възлагане на действия по данъчен контрол и на други физически лица, както и на свързани с тях търговски дружества. Ще бъдат снети обяснения от проверявани и от други лица, включително и относно твърдения за оказван натиск и искания за „медиен чадър“ над престъпна дейност. На Апелативна прокуратура-София се възлага осъществяване на служебен контрол по отношение на постановления на прокурори от Софийска градска прокуратура за отказ за образуване или за прекратяване на наказателни производства по сигнали, касаещи проверяваните лица. Проверка за такива сигнали и водени оперативни дела ще се извърши от прокурори от Върховната касационна прокуратура и в Държавна агенция „Национална сигурност“.

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, проверката е възложена на Върховната касационна прокуратура, отдел „Специализиран“.

Дали сезираните инстанции ще свършат прецизно и неподкупно своята работа, ще имат ли смелост да обявят истината – такава, каквато е, ще бъдат ли наказани посочените лица и ще възцари ли справедливсотта за всички престъпления, предстои да разберем. Очакваме развитие.

One thought on “Главният прокурор възложи проверка по сигнала на „Протестна мрежа“

  • 21.03.2014 at 09:33
    Permalink

    КАРАДЕРЕ – пари ПЕРЕ !!!!!
    Много пари, много офшорки на мутри и мафиоти, много лъжи и заблуди !!! Подпомогнати от едно бързо и доста услужливо правителство. И няколко чужденци за заблуда и вкусь……… Мирише лошо !!! ТИМ Чадуик ЯВНО е подставено лице. И май още не беше изтрезнял от снощи…….. Перат се червени и мутренски пари от кражби, далавери и трафици !!!!! Прикриватурата пак ще спи и ще гледа поръчково !!!!!!!!! Ще бъде ли защитено обществото ??? НЕ Е толкова важно дали нещо ще се построи там, а от кого, по какъв начин, с какви пари и в какъв размер. Вероятно за местните хора това би било едно малко оживление………

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.