Протестна мрежа: Да защитим свободата на словото

По повод последните ТВ участия на председателите на БСП и ДПС, Сергей Станишев и Лютви Местан, изразяваме острото си несъгласие с неприкритите опити за задушаване на свободното слово в ефира.

Назидателното отношение на политици с власт, каквито са Станишев и Местан, е недвусмислен опит за сплашване и създаване на атмосфера на страх и зависимост в медиите. Тези опити идват след писмото на председателя на Народното събрание Михаил Миков, в което обвини медиите, че увеличат напрежението с начина, по който отразяват протестите.

Поведението на управляващите е продължение на политиката на техните предшественици, когато властта демонстративно попита медиите дали самата тя им оказва натиск.

Протестна мрежа изразява своята безусловна подкрепа за всички журналисти, които изпълняват добросъвестно задълженията си, спазват етичните правила в професията и уважават фактите, независимо от позициите, които защитават.

Ние ще реагираме на всеки опит за потъпкване на свободата на словото, която е гарантирана от Конституцията на република България.

Кой посочи Пеевски за председател на ДАНС ?
Свободните медии не трябва да спират да задават този въпрос.

Противоречивите изказвания на управляващите само затвърждаават убеждението ни, че България се управлява от задкулисието. Дори и след 90 дни на протести, този факт не се е променил. Оставка и незабавни избори!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.