Протестна мрежа: Предсрочни избори веднага, заедно с референдум за изборна реформа

ns_small

Ужасени от срутването си, управляващите се замерват с идеи за промяна на Конституцията. Използват всяка опция, за да си извиват ръцете и да се изнудват. Целта е да постигнат нов баланс и да оставят страната в захвата на олигархията. Те са неин послушен подизпълнител.

Настояваме за провеждане на предсрочни избори веднага, заедно с референдум за изборна реформа. Ако гражданите решат, че искат задължително гласуване, то трябва да е съпроводено и с електронен вот, за да имат всички избиратели улеснен достъп.

ПМ е и за задължителна преференция, за да се пресече отрицателната селекция на народни представители, която направи възможен избора на Пеевски за шеф на ДАНС. Послушните и зависими хора, подбрани от апаратите на управляващите партии, гласуваха за него. Същите хора преписват нарежданията на Газпром, и ги превръщат в антиевропейски закони.

Този слугинаж превърна парламента в евтина ЛаФка.

Протестна мрежа настоява гражданите да имат златната акция при избора на политически представители, а не това да правят върхушките на партии – корпорации.

Оставка веднага! Предсрочни избори и референдум.

Знаем, че ви е страх от гласа на хората, но вече трябва да се съобразявате. Вие фалирахте. Идете си и освободете България от себе си!

Протестна мрежа
06 юни 2014

One thought on “Протестна мрежа: Предсрочни избори веднага, заедно с референдум за изборна реформа

 • 18.06.2014 at 11:24
  Permalink

  Относно протестен (отрицателен) вот
  При сегашния избирателен кодекс несъгласието на гласоподавателите с нито една от регистрираните от ЦИК партии се демонстрира с:
  – негласуване;
  – задраскване на цялата бюлетина;
  – пускане на бюлетина без отметка върху нея.
  В академичните среди, а така също и в парламента се използва гласуване с текста „ ДА“ или „НЕ“.
  Изследванията на социолозите показват, че големият брой на негласуващите българи е израз на несъгласие с нито една от регистрираните от ЦИК партии и коалиции, но в Изборния кодекс няма текст, който да отрази този факт. Това е една от основните причини за ниската избирателна активност. Съгласно Изборния кодекс бюлетината съдържа само текст, съответстващ на понятието „ДА“, а няма текст, който да отразява отрицателен вот, т. е. текста „НЕ“.
  Как може да се отрази протестния (отрицателния) вот на гласоподавателите?
  1. При съставяне на текста на бюлетината и приемането й от ЦИК, в съдържанието й освен регистрираните партии, коалиции и мажоритарни кандидати да се постави и позиция, със съпътстващ текст, отразяващ несъгласие с така регистрираните от ЦИК кандидати.
  2. Ако гласоподавателите с отметка в тази допълнителна позиция са повече от 50% от всички реално гласували, да се проведат нови избори, като разходите за тях да са за сметка на субсидията на избрания чрез „поправителен“ избор парламент.
  При коригирането на Избирателния кодекс с подходящи текстове, отчитащи протестен (отрицателен) вот ще отпадни необходимостта от задължаване на гражданите да гласуват. Очакванията ми са, че всеки недоволен от работата на политиците ще е силно мотивиран да отиде и да гласува с „НЕ“, показвайки им “жълт картон“.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.