Другото лице на подкрепата

mbПредставяме ви един различен видеорепортаж на Миролюба Бенатова(„Телеман”), за митинга на отдавнасформираната коалиция БСП-ДПС, излъчен в „Здравей, България!” по Нова ТВ.

„С оператора Добромир Иванов, решихме да минем по периферията на митинга…да хванем един лъч и да тръгнем от гара Подуяне и да вървим след токущо пристигналите поддържници на правителството. И, всъщност, по съвсем естествен начин събрахме първите реакции на хората, които са странични наблюдатели покрай които минаваха тези колони, от цялата страна, наши сънародници. …Направи ми впечатление, че бяха подготвени около пет големи видеостени, с идеята, че множеството ще стига почти до Феята(бивша сладкарница, построена и действаща по времето на Тодор Живков, разположена на Цариградско шосе)”. Така започва раказът на известния журналист. Ясно се вижда, обаче, че тези видеостени се оказват излизшни, а очакванията на правителството за километричен митинг, остават излъгани. Излъгани, възмутени и буквално отвратени, остават и минувачите. Част от тях изказват следните мнения:

„Това е голямо нещастие за всички българи, това не мога да го понеса…аз се задушавам..ти нямаш усещане за Родина, за своя страна, какво е това чудо, аз съм потресена…такава мъка, че не ми се говори вече”.;

„Как ни разделят на провинция и столица..”;

„Нали трябваше 50 000 да бъдат, къде са петдесетте хиляди?”;

Веднага след това камерата се обръща и отразява стъпващите с бодра крачка мургави българи, дошли „Да подкрепим своите сънародници”, но на въпроса „Кои сънародници?”, – отговорът е: „От ДПС.” Други споделят, че кметството им финансира и организира тази „спонтанна” екскурзия до София. Трети от тях, оказва се, „протестират” – „срещу всичко и всички”. Хората споделят, че са от различни краища, на страната, Кранево, Шумен, Плевен, Правец, Велико Търново и т.н., и т.н. Предлагаме да видите сами всичко това и да направите своята оценка и изводи, а ние оставаме с удовлетворението, че благодарение на такива колеги можем да ви покажем и другото лице на „обществената подкрепа”.

Тук ще видите целия видеоклип на Миролюба Бенатова, излъчен по Нова ТВ.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.