Декларация относно действията на Русия в Украйна

Снимка: ЄвроМайдан
Снимка: ЄвроМайдан

Декларация на Протестна Мрежа относно действията на Русия в Украйна

Протестна мрежа с тревога следи събитията в Украйна. Остро осъждаме изпращането на военни части на Руската Федерация в независимата и суверенна Украйна. Такива действия са в противоречие с международните договори между двете страни, както и с императивните правила на международното право.

Неразбираема е и бавната реакция на Министрите на външните работи на страните членки на ЕС, които ще се съберат едва във понеделник 3-ти март 2014г. Неглижирането на настоящата Руска провокация, може да се тълкува и като подкрепа за тези техни действия, които ще ускорят провеждането на нови кръвопролития в близка до България страна.

Призоваваме българското правителство, както и всички български власти в лицето на Президента и Народното събрание да изразят ясно позицията си, осъждаща намесата на Русия в чужда независима държава. Ако днес това се случва в съседна Украйна и всички прилагаме тихата дипломация, утре България може да бъде на мястото на Украйна, но тогава ще е твърде късно.

Призоваваме българските граждани, привърженици на демокрацията, да изразят активното си отрицание на всички намеси във вътрешните работи на Украйна.

One thought on “Декларация относно действията на Русия в Украйна

  • 01.04.2014 at 01:32
    Permalink

    Разбира се ,че трябва да се осъди една такава експанзионистична политика.Легитимен референдум не се провежда във военно присъствие!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.