Цацаров, има ли достатъчно барети да респектират всички недоволни?

Вчера разбрахме от Висшия съдебен съвет че няма проблем ако главният прокурор евентуално си позволи да се държи като мутра при нерегламентирана среща. Даже според мнозинството във ВСС, всяко разнищване на този скандал е някакъв сценарий за разклащане на държавата. ВСС брани със зъби и нокти… гнилите ябълки!

Цацаров в отговор пък твърди, че не се е срещал с подсъдими или криминално проявени лица. Тук възникват няколко съществени въпроса: Защо главният прокурор се среща с бизнесмен и чрез посредничеството на политическо лице от ръководството на БСП? Какво има да обсъжда главният прокурор в този кръг? В ролята си на какъв Цацаров е на тази среща? Защото темите, които двете страни твърдят да са обсъждани, не са от лично естество, а пряко касаят работата на главния прокурор.

Според Сашо Дончев, Цацаров се е опитал да повлияе на медиите на Дончев и си е позволил заплашителни намеци за саморазправа чрез институциите на държавата, вкл. и чрез барети. Ако този разказ е истина, то зад маската на главен прокурор ние имаме човек, служещ си с мутренските методи от 90-те. А последвалите обясненията на Цацаров са прах в очите и не са нищо по-различно от „крадецът вика дръжте крадеца“.

Лесно ще се разбере дали е така – логично е да се очаква, че след тези събития институциите на завладяната от мафията държава ще опитат да съсипят тотално бизнеса на непослушния Дончев, подобно на Цветан Василев.  За да оцелее, моделът #КОЙ редовно трябва да препотвърждава властта си чрез подобни показни акции към онези, които до вчера са били негови креатури и партньори, а днес са си повярвали че са независими.

Нека анализираме и версията на Цацаров. Според него нищо подобно не се е случило. Всъщност именно на прокурора е оказван натиск от страна на Дончев, а не обратното. Обаче оправданието на Цацаров никак не го оправдава. И повдига повече въпроси, отколкото отговаря.

Ако това е истината, г-н Цацаров, защо не сте подвел под отговорност Дончев за това че си позволява да оказва натиск върху главния прокурор на България? Значи ако шофьор се опита да подкупи пътен полицай с 20 лева, то полицаят трябва да го арестува на мига. Но ако бизнесмен оказва натиск на главния прокурор на България вероятно за десетки и стотици милиони левове, вие с царствен жест забравяте за случката. И защо се сетихте че вие сте жертвата, чак като се наложи да отговаряте на твърденията на Дончев?

Колкото до Висшия СМЕШЕН (вече) Съвет – вече май и на децата е ясно че служи не на гражданите на България, на модела пред #КОЙто се отчита и когото обслужва.

И накрая – от Протестна Мрежа искаме да напомним на г-н Цацаров че според социолозите, одобрението към него всред българите е едва 7%. А неодобрението е цели 47%.

Г-н Цацаров, имате проблем не само със Сашо Дончев и „Сега“, нито само с Комарницки или Сашо Диков. Дори нямате проблем само с Протестна Мрежа и всички останали формални или неформални организации и партии, които искат държава свободна от скрити зависимости. Не, имате проблем с неодобрението от половината граждани на България, които са направили категоричния си извод че всъщност не работите в техен интерес.
Ще ви стигнат ли баретите за половината българи, г-н Цацаров?

Ако ВСС наистина се грижеше за справедливостта в България, щеше поне да отстрани временно Сотир Цацаров от поста главен прокурор, като минимална предпоставка да бъде проведено обективно и независимо разследване. Но подобен подвиг не може да се очаква от ВСС, който се отчита с СМС-и.

Протестна Мрежа отдавна иска ОСТАВКАТА на Сотир Цацаров, както и последващо разследване на цялостната му дейност от истински честни и почтени магистрати, каквито ние вярваме че има.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.