Черен Петък пред боклукчийския изход

oresh-blok-post-img
снимка: Тихомира Методиева – Тихича

Марти Райчинов

Петък, 13-ти. Според прогнозите – ден фатален. Но бавно отиваше към своя край, когато хората започнаха да се събират в дъжда за своя 91-ви ден на протеста. Никой не подозираше, че това ще се превърне в най-големия позор за властта от нейната трагична поява в нашия хоризонт.

Протестна мрежа проведе най-страховитата си акция през тази вечер! След като стана ясно, че премиерът на страната ще гостува в студиото на Панорама по БНТ, протестът рязко смени ритъма, посоката и качеството си и окупира сградата на телевизията.

Никой не беше подготвен за тази акция, а полицията започна да се струпва от близо и далеч, за да може да осигури кордон на премиера да влезе в националната телевизия, под викове: „КОЙ?“, „ОСТАВКА“ и „МАФИЯ“.

Надали някой в страната обърна внимание на думите, които бледият като тебешир премиер редеше с треперещ и заекващ глас. Въпросът за всички беше как ще излезе от сградата на БНТ.

Пламен Орешарски напусна сградата позорно като мишка през входа, откъдето изхвърлят боклуците на БНТ. Още по-блед.

Дали някой уважаващ себе си човек би могъл с чиста съвест и морално достойнство да управлява, без да може да се покаже на улицата, ако не е обкръжен от стотици сили на полицията и жандармерията? Дали наистина спи спокойно нощем, като знае, че изпълнява поръчка на мафията? Дали…

Оставката е близо, а вече никой няма да е спокоен! Ние очакваме премиерът да дойде на площада и мъжки да сподели с нас кой предложи Делян Пеевски и с последния си шанс за чест да даде оставката си. Ще я приемем.

Към галерията със снимки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.