Протестна мрежа: Украинският народ има право да излъчи легитимно правителство

снимка: zyalt.livejournal.com
снимка: zyalt.livejournal.com

„Протестна мрежа“ безусловно подкрепя украинския народ в правото му да се бори за свобода, демокрация и срещу президент и правителство, които се опитват да върнат времето назад!

Признаваме правото на украинския народ да излъчи и утвърди такова правителство, което удовлетворява неговите цели и амбиции за по-добър живот, просперитет, независимост и европейско бъдеще.

Изискваме от българските институции – Президент, Министерски съвет, Министерство на външните работи и Народно събрание – не само категорично да осъдят извършваното насилие над украински граждани, а също да признаят правото на народа да излъчи легитимно правителство и да предприемат активни действия в международен план в тази посока. Обръщаме се с надежда към държавите-членки на ЕС, като ги призоваваме да упражнят всички възможни форми на дипломатически натиск, с цел прекратяване на насилието в Украйна и в подкрепа на украинския народ.

Призоваваме ги също така да подкрепят и нас, българите, в тежката борба, която водим срещу олигархията и псевдо-демокрацията, за да имат за себе си България като почтен и предвидим партньор в ЕС, а не държава, която е превърната в проводник на чужди на европейските ценности интереси и влияния.

23 януари 2014 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.