Бъди отговорен, не карай в парка

Снимка: Тихомира Методиева
Снимка: Тихомира Методиева

След като с притеснение наблюдавахме случилото се с варненски защитници на природата и съхранените паркове: http://www.varnautre.bg/2013/09/22/186640-ekoaktivisti_i_sobstvenitsi_ot_saltanat_v_slovesen_dvuboy и http://www.varnautre.bg/2013/09/21/186527-politsiata_globi_ekoaktivisti, от Протестна Мрежа решихме да подкрепим справедливата им кауза като извършим аналогична акция в Борисовата градина в София, също превърнала се в арена на мутренски задръствания. През цялото време недалеч от нас полицейски патрул стоеше и спираше една от от пет влизащи в парка коли (вероятно без нашето присъствие щеше да е една от сто преминали). Изобщо не им хрумна да се приближат към нас, още по- малко да ни попитат какво вършим, да ни глобяват или нещо от сорта. Просто бяха наясно, че ние, бидейки в парк, ще отстояваме правото си на спокойно пешеходно придвижване.

Случилото се във Варна обаче е традиционна проява на провинциална полицейска неподготвеност и потъпкване на граждански свободи- точно такова, каквото беше и великотърновското късане на плакати с искане за ОСТАВКАТА на премиера Пламен Орешарски, и каквито десетки пъти са се случвали, без да бъдат заснети и документирани. Страхът въобще не си е отишъл, г-н Орешарски! Тези две акции показаха, че в отношението на полицаите от София и Варна има огромна разлика- видима и по броя хора, които се осмеляват да излизат и да отстояват правдата в градовете извън София,още повече в по-малките населени места. Ясно е, че допуснем ли това управление да продължи, мутрите ще мачкат все по-уверено а опитът за противопоставяне ще стане преследван и ограничаван (легално или не) навсякъде.

2 thoughts on “Бъди отговорен, не карай в парка

 • 26.09.2013 at 12:55
  Permalink

  Напълно подкрепям акцията, но си задавам следните въпроси:
  – Как точно оставката на правителството ще промени нагласите в полицията?
  – Кои са различните личности (компетентни и с различно мислене), които ще поемат ръководството на полицията?

  Reply
  • 26.09.2013 at 15:10
   Permalink

   Нищо май не сте разбрал, а от 100 дни се повтаря от дестки хиляди хора в страната- ще искаме оставки докато мафията напусне държавата, включително и полицията, а това не може да стане с такъв министър на ВР, с такъв шеф на ДНС и с такъв премиер.

   Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.