Товарете портокалите в бурета (Публикувайте одиторските доклади)

Докато все още можем да питаме и да говорим, без да ни пратят в затвора, призоваваме г-н Иван Искров следното:
Публикувайте на сайта на БНБ докладите от прегледа на активите и пасивите на банковата група КТБ, възложен на независими одитори от „ДЕЛОЙТ ОДИТ“ ООД, „ЪРНСТ И ЯНГ“ ООД и „АФА“ ООД.

Призоваваме Ви да престанете да съобщавате на публиката произволни интерпретации от тези доклади, а да разкриете съдържанието им.

БНБ не е банка „Антинари“, а национална банка на гражданите на Република България. Заблуждаваща и невярна информация, поднесена от гуверньора на БНБ, срива окончателно доверието в институцията, която ръководите.

Вашите послания започват да напомнят телеграмите на Остап Бендер: „Товарете портокалите в бурета” .

Вашата оставка не е факт, защото всички нормални хора се опасяват мнозинството на Пеевски да не избере на вашия пост „великия комбинатор“. Докарахме я до тук.

Дръжте се достойно и разкрийте истината. Ние няма да ви подпишем празен чек, с каквото изменено лице да се появите на следващата пресконференция, за да съобщите поредната бомбастична безсмислица, като тази за изчезналите кредитни досиета, например.

Макар по-поетичната телеграма на героя на Илф и Петров от „Златният телец” да е друга: „Графинята с изменено лице тича към езерото“.

‪#‎нямадаплатим‬

Протестна мрежа

снимка: Юлиана Николова

2 thoughts on “Товарете портокалите в бурета (Публикувайте одиторските доклади)

 • 16.07.2014 at 18:22
  Permalink

  Този вече е пътник!

  Reply
 • 16.07.2014 at 20:12
  Permalink

  Дайте длъжниците на к.т.б. на фирми по вземания. Стига са тормозили бедния народ. Ще им връщаме милиарди а кой ще вьрне принудително отнетите апартаменти на маса народ с помоща на независимата сьдена власт и частни сьдия изпьлнители.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.