Г-жо Бъчварова, защо Анна Витанова все още е в МВР?

Вечерта на 15.12.2015г. протестиращи граждани забелязаха отново сред униформените служители на МВР Анна Витанова. Това е същата полицайка, чието поведение два пъти досега МВР обеща да провери.

Служителят на МВР Анна Витанова прояви грубо насилие в нощта на 23 срещу 24 юли 2013 година, когато полицията атакува мирно протестиращи граждани около Народното събрание, за да разчисти път на депутатите, които избраха Делян Пеевски за председател на ДАНС. Достатъчно граждани свидетелстваха в медиите за нейното поведение и бяха готови да потвърдят всичко пред Инспектората на МВР. Но не бяха потърсени.

Служителят на МВР Анна Витанова прояви недопустимо поведение и използва расистки изрази на 16 юни 2015 година, когато полицията охраняваше столичния квартал „Орландовци“. В публичния си профил във фейсбук Витанова написа: „Ако си хванал повечко тен… гориш ;)“, а статусът й бе допълнен от настроение: „feeling да ни развържат ръцете… at Орландовци“.

Г-жо Бъчварова, тогава лично вие изразихте позиция и съобщихте, че ще има проверка на поведението на Анна Витанова. Тогава обаче главният прокурор Сотир Цацаров защити Витанова и призова „хайде да проявим малко повече уважение и разбиране към хората с униформа“.

Днес Анна Витанова отново е на улицата и отново е срещу протестиращи граждани. За нас това е провокация. Опровергайте ни като съобщите още днес:

Извършвани ли са проверки срещу Анна Витанова по повод случаите от 23 юли 2013 г. и 16 юни 2015 г.?
Какъв е резултатът от проверките и наложено ли е наказание на Анна Витанова?
Послушахте ли главния прокурор Сотир Цацаров да не закачате полицая Витанова?

Призоваваме синдикалните организации на служителите в МВР да бъдат нетърпими към нарушенията на своите колеги, за да разчитат на подкрепата на българските граждани, когато отстояват своите права.

Протестна мрежа
16.12.2015г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.