Велико Търново – полицията къса плакати на протестиращи

На 22 септември 2013 г. цяла България отбелязваше годишнина от обявяването на своята независимост.

В град Велико Търново няколко български цивилни полицаи показаха как тази независимост може да бъде потъпкана, заедно с българската Конституция, и си позволиха на два пъти да скъсат плакат на протестиращи, отказвайки да се легитимират.

Ето какво казва Сирма Мишева в свой статус във фейсбук:
Sirma Misheva
7 hours ago
101 дни Независимост от Мафията
Из целия град десетки автобуси с регистрация Кюстендил, Перник …изобщо масовката беше изсипана на площада като жив щит, за да не се повтори Пловдив. На площада – пропусквателни пунктове с металодетекторни рамки, джобене – ниво на сигурност – влизане в МС и НС… По едно време чаках да ми поискат акредитация. Плакатите вмъкнахме на магия, но за сметка на това си имаме „история с мегафон“ – голямо чудо беше, родната милиция се плаши яко от мегафони явно. Тъкмо се вмъквахме в тълпата, осъзнавайки, че сме в „контрапротеста“ и мислехме как да процедираме, се случи случката със скъсването на плаката на мирно протестиращи – скъсан от полицията!!! Последваха заплахи и Димо Господинов, който снимаше част от това беше привикан от един униформен „за справка“ „защото пита“.
В началото на речта на Миков (според мен тоя който му е писал речта го мрази, защото 4 от всеки пет думи съдържаха по няколко „л“) ние се развикахме „Оставка“, около нас нормални хора се включиха, контрапротеста се изниза и ние останахме лице в лице с кордон полиция, която ни обясни професионално, че „нямаме разрешение за стачка“. Последва заплаха към една женица, че ще и „разпробият ушите, за да чува по-добре“ а около нас се появиха цивилни полицаи ей така, да не ни е самотно. Един от тия момци искаше да накара Димо да си свали листа с надпис „КОЙ?“ и после сам разбра, колко е абсурден в тая ситуация. Оказа се, че и НСО-то ни намира за интересни…
Веселата част започна, когато след зарята пак викахме „оставка“, а контрапротестът отвърна с друг вик „разваляте празника“ Дойде екип на БТВ, който снимаше случката и незнайно защо я подмина в новините!!!/-1 гледна точка/ Униформените се спотаиха, ние си казахме каквото имахме да си казваме за мафията, и че няма Независима България със зависими политици…много неща казахме, БТВ защо мълчи?
После цивилното дойде да си говори с нас неофициално и да подпитва дали планираме други зулуми из Търново. Обясних му, че за 101 дни в София не сме направили ни един, едва ли сега ще го направим… Почегувах се, че яко са се спекли щом НСО броди из народа и ни джобят като терористи… той си позамълча засрамено.
Орешарски гледаше в нищото, (тоя човек трябва да му ползват снимката в антидрога кампании за подрастващите)…
Страхуваме ги! Страхуваме ги, защото в опита си да избегнат едно викане на „Оставка“ бяха организирали автобуси, пропусквателен контрол като на международно летище и внедряване на милиция като в шпионски трилър. Страхуваме ги! Това ми е достатъчно. Прекрасен ден на Независимостта, благодаря на готините хора, с които го споделих
#ДАНСwithme #Оставка #кой #йовчев #мишлета

Към галерията със снимки от вечерта.

Вестник Дневник също публикува материал от снощи, озаглавен „Протестиращи във Велико Търново: Полицията скъса плакатите с „Оставка“
Полицията е скъсала плакати с надпис „Чрез оставка към независимост“ във Велико Търново, където в неделя премиерът Пламен Орешарски участва в честванията по повод Деня на независимостта на България, съобщи читател на „Дневник“ в писмо до редакцията. Писмото се разпространява и в социалната мрежа „Фейсбук“.
Цялата статия – тук

Към становището на ПМ по случая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.