Очакваме истината за Цветан Василев и КТБ

Във връзка с информациите за предаването на издирвания банкер Цветан Василев на властите в Република Сърбия заявяваме:

Приветстваме това решение на Цветан Василев, ако то е продиктувано от желание за разкриване на истината, а не от постигнати задкулисни сделки с правосъдието или други засегнати страни.

Призоваваме прокуратурата да използва тази възможност и да предостави на българските данъкоплатци и вложителите в КТБ цялата истина от основаването й до поставянето под специален надзор през юни 2014г.

Протестна мрежа е предала още на 25 февруари цялата публична информация, пораждаща съмнения за злоупотреби както в Корпоративна търговска банка, така и в нейния регулатор – Българска народна банка. Напомняме, че в този сигнал имаше данни и факти за още две лица – Делян Пеевски и Николай Бареков, за които нямаме информация за започнатите разследвания.

На 9 септември тази година сме предали на Интерпол и информацията за това, че Цветан Василев се намира в Република Сърбия, както и локациите, от които да бъде събрана информация за неговото местонахождение. Данните бяха предадени чрез информационната система на Интерпол и според нейните правила са предоставени на сръбските власти.

Ние ще продължаваме да питаме и да искаме цялата истина за банката, която е черната кутия на няколко български правителства. Искаме да знаем цялата истина за финансиране на партии, политици и медии, както и да знаем ясните позиции на всички партии по предложенията за спасяването й с публичен ресурс.

Протестна мрежа
16.09.2014 г.

2 thoughts on “Очакваме истината за Цветан Василев и КТБ

 • 18.09.2014 at 16:49
  Permalink

  Може ли да се получи афера с Цветан Василев, която да предопредели изборите? Примерно Цветан Василев от Белград да говори нещо против десните от ГЕРБ и Реформаторския блок, че им е давал примерно пари, за някакви цели. Това може да бъде организирано и направено от задкулисието, което може да обещае на Василев, че няма да бъде съден или нещо подобно, и той да говори пред журналисти точно в деня за размисъл и това да бъде тиражирано в услужливите медии. Като всичко това може бъде в интерес на БСП примерно. Цветан Василев може да бъде екстрадиран в България 18 дни след арестуването му доколкото знам по закон, а това е един ден след изборите.

  Reply
 • 24.11.2014 at 16:34
  Permalink

  Пирамидата КТБ ще умира бавно…….. В държавата на фалшифицираните тефтерчета управляващата мафия и институциите, които тя крепи, са спокойни. Изчезват милиарди от бюджета и от джоба на нещастните Българи, а системата продължава да ни лъже нагло. Първо с помощта на БНБ, Прикриватурата и МФ на Чобанов, после с бавенето на топката от управници и „експерти“, а сега и с помощтта на Съда, който ще влачи дела с години, некомпетентно и подкупно. Цър-цър Църцароффффф… …. И народът пак е „опечен“ !!! Пълна заблуда и мъгла в държавата на мафията. Когато червеният топ-мафиот Кирил ДОБРЕВ твърди нещо, то наистина нещата са се объркали тотално и народът ще гледа само сеир…., театрално подготвен. Като млад-мафиот К.Добрев /преди повече от 15 години/ беше заловен на границата със Сърбия с куфарче пари от Сръбската мафия. Партията му го защити, а прикриватурата си затрая. Дори Иван Костов замълча. Червената мафия в Прикриватурата и Цацарката също ще участват в сеира КТБ-Василев, но не като основни герои. Прикриватурата от 25 години е на страната ма мафията и мутрите и ги прикрива напълно успешно !!!! Няма да има нито осъден топ мафиот, нито червен трафикант, нито разпасал се местен феодал, нито крадец на Евро-средства, нито агент Буда, Гоце или който и да е мафиот. Всеки може да бъде убит, ограбен, елиминиран и….. НИЩО !!!! Червената мафия и нейните мутри контролират държавата на 100% !!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЕГА няма да махнат и партийните субситии – те са около 50 милиона всяка година. А няма пари за болни, за деца, за операции и лекарства…… …. Да мрем по-добре…..

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.