Лъжата на министър Цветлин Йовчев лъсна и в национален ефир

Препубликуваме от личнияivo_bozhkov_yovchev_nova блог на Иво Божков:

Препечатвам новината от сайта на Нова телевизия. В сутрешния блок на „Здравей България“ излъчиха кадрите ми, които доказват, че министър Йовчев лъже за това, че не са записвани лични данни на протестиращи.

„Протестиращият Иво Божков потвърди в „Здравей, България”, че въпреки дадените гаранции на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че данни на протестиращи не са били, не са и няма да бъдат събирани, това всъщност се случва. Доказателството за това е видео, което той успява да заснеме с мобилния си телефон на 13-и ноември вечерта.

Тогава на столичните ул. „Шишман” и ул. „Аксаков” полицаи поискали личната карта на жена, която искала да премине отвъд полицейските ограждения и да отиде на протеста пред Народното събрание. Оказало се, че те не само проверяват данните й, но и ги записват. При нейния отказ се оказва, че тя следва да бъде арестувана. Някои от протестиращите са записвани дори с удивителни отстрани.

Според Иво Божков има две хипотези за случилото се. Можете да прочетете останалата част от новината и да гледате видео материала тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.