Протестна мрежа: покажете всички документи по Южен поток и стенограмите от срещите на Орешарски с Милер

На заем от bulphoto.com
На заем от bulphoto.com

Днес Протестна мрежа внесе заявления за достъп до информация до премиера Орешарски и министерствата на Икономиката и Околната среда.

С внесените заявления членовете на Протестна мрежа искат пълна прозрачност по договорите и преговорите на българското правителство с Газпром и Южен поток. Групата граждани искат да им бъдат предоставени всички документи, договори, споразумения и служебна кореспонденция по проекта „Южен поток“.

Протестна мрежа задава въпроси до министрите и премиера, в които пита за предварителните цели и темите на разговор на срещите, провеждани между премиера, министрите и представители на „Южен поток АД“.

Неформалната организация изисква и цялата кореспонденция между министерствата и премиера и всички страни по проекта „Южен поток“, в т.ч. и държавните органи на Руската федерация.

В искането си до Орешарски Протестна мрежа пита премиера за целта, темите и договорките, постигнати на срещата между него и Председателя на УС на „Газпром“, Алексей Милер, проведена на 31.10.2013г.

В искането си, Протестна мрежа се позовава на чл. 17 (2) от Закона за достъп до обществена информация, според който възможните ограничения при търговска тайна не се разпростират в случаите на „надделяващ обществен интерес.“

Протестна мрежа
10.06.2014

One thought on “Протестна мрежа: покажете всички документи по Южен поток и стенограмите от срещите на Орешарски с Милер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.