Жив кордон в защита на „Ранобудните“

снимка: Сергей Антонов, OFFnews.bg

„Родители и близки на Ранобудните“ – това е името на  една от най-новите групи, създадена в последния ден, свързана със студентите, окупирали първо СУ „Св. Климент Охридски“, а по-късно и редица други висши учебни заведения.  Идеята на новосъздадената фейсбук общност е:
„…подкрепа на Ранобудните студенти – от техните най-близки хора – майки, бащи, роднини, приятели в цялата страна. Не да съветваме, или критикуваме децата си, а да ги подкрепим – днес и сега в това, което искат:
ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, което с всичките си действия обижда интелигентността на своя Суверен – българския народ. Групата е създадена, за да можем да споделяме информация и да съгласуваме действията си в подкрепа на децата ни.“

Часове по-късно нейни членове ни съобщиха, че са взели решение утре – 16 ноември 2013г., събота, от 11.00ч. да подкрепят децата си, образувайки жив кордон около СУ. В следващите редове ще може да се запознате с част от текста, в който са изложени мотивите за това:

„Ранобудните са убедени, че контра-протестът, уж в защита на правителството, който БСП свиква с окръжни нареждания към назначените в партийните си структури по градове и села хора, цели да се „щурмува“ Ректората и да се предизвикат Децата ни към сблъсъци. ДПС прави същото, като събира по пет души от село и се кани с автобуси да ги извози утре до София, за участие в митинга, в подкрепа на правителството (инфото е от репортаж по БТВ, днес, тази сутрин).

Моментът е избран по йезуитски хитро – утре в София има и дълго чакана футболна среща „Левски”/ЦСКА и градът ще е пълен с футболни агитки, които са податливи към площадни разправии, скандали, конфликти и бой.“  Пълното съдържание, както и активностите на родителите може да проследите ТУК.

One thought on “Жив кордон в защита на „Ранобудните“

 • 16.11.2013 at 09:59
  Permalink

  Браво !
  Да живей България !! Единна, Силна, Просперираща !!!
  От и За Нас-Всички-Заедно.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.