Протестна мрежа сезира ЦИК за нарушения на Изборния кодекс от АЛФА ТВ и АТАКА

снимка: clubZ.bg

Пълен текст на СИГНАЛ до ЦИК относно нарушаване на правилата за предизборна агитация от ПП „Атака“

Уважаеми членове,

на ЦИК, ПП „Атака“ разпространява на билбордове и други носители за външна реклама агитационни материали с наименованието на партията и изображение на водача на листата за избори за членове на Европейския парламент и председател на партията г-н Волен Сидеров. Успоредно с това, на същите носители се рекламира партийната телевизия „Алфа“.

Стотици билбордове, стени на сгради и други носители в цялата страна са с тези обозначения, които представляват политическа агитация. Смятаме, че по този начин се заобикалят изискванията на Изборния кодекс, като политическата агитация, в предизборен период, се представя за реклама на медийна услуга.

Изборният кодекс предвижда всеки агитационен материал в предизборна кампания да съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле (чл. 183, ал.2 от ИК).

Обръщаме се към ЦИК, за да укаже на ПП “Атака“, да постави този надпис на всички свои агитационни материали – да изпълни изискванията на Изборния кодекс или да ги премахне през периода на предизборната кампания.

Загрижени за спазване на изискванията на Изборния кодекс, насочваме сигнала към ЦИК, тъй като такива агитационни материали са залели цялата страна и считаме за нецелесъобразно да сезираме всяка една отделна РИК, на чиято територия са разположени агитационните материали, както и да идентифицираме и описваме всяко едно нарушение поотделно.

Настояваме ЦИК, да даде указания на ПП „Атака“, да приведе своите агитационни материали, на територията на цялата страна, в съответствие с изискванията на Изборния кодекс .

Протестна мрежа

(подписи на вносителите)

2 thoughts on “Протестна мрежа сезира ЦИК за нарушения на Изборния кодекс от АЛФА ТВ и АТАКА

 • Pingback:Протестна мрежа - АТАКА 2:0 | Официален информационен сайт на Протестна мрежа

 • 30.01.2015 at 12:17
  Permalink

  Задължителни изменения и допълнения в НК за дисциплиниране на социалните и обществени отношения, както и за намаляване на:
  1./ Битовата престъпност. Забрана за носене на хладно и огнестрелно оръжие от цивилни граждани /при нарушение строги наказателни санкции/ с изключение на МВР и специализираните органи. Създаване на възможност за притежание на огнестрелно оръжие при облекчен режим за защита на живота и частната собственост само и единствено на територията на дома, офиса, фермата, овощната градина и т.н. обозначени с табела „Частна собственост, стреля се без предупреждение“
  2./ За намаляване престъпността при „белите якички“. Наказателна отговорност да носи само взимащия подкуп. Да се предвиди възможност дори за провокиране към вземане.
  3./ Закон за държавната и общинска администрация, във всичките и форми / Мин. Съвет, Съд, Прокуратура, МВР, Общини и т.н./ Да се предвиди персонална и колективна отговорност при вина установена с административен или съдебен акт , като виновното лице/лица/ се лишава от социални и здравни осигуровки, както и от трудов стаж натрупан във ведомството от чието име е представено лицето ако не се предвижда по тежко наказане.
  P.S.
  Не откривам „топлата вода“. Всички проспериращи и развити държави имат подобно законодателство. Има нужда от обществен натиск върху законотворците.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.