Призив за шествия в четвъртък и парламентарен контрол в петък

Протестна мрежа призовава за ударни протести всеки четвъртък и за „Парламентарен контрол на гражданите“ в петък сутрин

112 дни в България има гражданските протести срещу мафията. През тези 112 дни властта ни брои, дели, убеждава, че сме твърде малко, твърде мирни, твърде артистични , че сме яхнати, завладени, предадени, режисирани. Всъщност управляващите се страхуват да признаят, че сме свободни.

Днес на площадите сме по-малко. Не можем да променим факта, че освен протестиращи граждани, ние сме хора, които работят, имат семейства, имат и ангажименти, трупащи се вече над 100 дни. Осъзнаваме колко е трудно е да се съчетаят продължителни активни протестни действия с отговорностите, които имаме. Затова, призоваваме, всеки съпричастен на каузата на този протест, независимо къде се намира, да отделя по една вечер седмично в четвъртък, и да излизаме отново заедно. В останалото време да продължи да протестира под каквато може форма. Да покажем всеки четвъртък вечер, заедно и категорично, своето настояване за оставка на настоящото правителство, незабавни избори и за провеждането на операция „Чисти ръце“ – освобождаването на държавата от мафията!

Призоваваме гражданите на София всеки петък да се включват в „Петъчен парламентарен контрол на гражданите“, като през деня прекарат време край оградената сграда на Народно събрание и изразят своето недоволство и воля за промяна! Очакваме ви още тази вечер – 3 октомври 2013 г. на обичайното място на площад Независимост от 18.30 часа! И така във всеки четвъртък до постигане на крайната цел на настоящия протест – Оставка.

Приветстваме тези от нас, които имат възможност и желание да участват в ежедневните вечерни шествия – свободни сме в избора си. С този призив обаче искаме да фокусираме активността на тези от нас, които присъстват по-рядко – НЕКА БЪДЕМ ВСИЧКИ ЗАЕДНО всеки четвъртък вечер. Нека продължим да реагираме остро и категорично на безобразията на властта.

Право да иска има този, който дава. Нека бъдем достойни да искаме!

София, 03.10.2013 г.
Протестна мрежа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.