Приемаме само тази подкрепа, която овластява гражданите, а не партийните апарати

Позиция на Протестна мрежа

На 4 септември 2013 г., в ден 83 от началото на протеста на гражданите срещу мафията, хиляди свободни българи излязохме отново и потвърдихме решимостта си да получим оставката на правителството.

Като граждани, които активно участваме от първия ден на протестите, ние сме обединени от идеята за запазване на техния надпартиен характер. Затова сме длъжни да заявим:

-Ще приемаме само тази подкрепа, която овластява гражданите и остро се противопоставяме на инстинкта на партийните апарати да действат в угода на своите лидери, които с нищо не са доказали, че са по-различни от тези, срещу които протестираме.

-Ще направим всичко, което зависи от нашите усилия, протестът да запази гражданския импулс за промяна на политическите стандарти и няма да прилагаме методите на статуквото.

Стената между гражданите и политическата система може да бъде разбита само от свободни хора. Протестът е срещу мафията и ще се бори с нея открито – без договорки за подкрепа, които могат да компрометират гражданската му кауза.

През тези над 80 дни доказахме, че сме твърдо мотивирани да постигнем целта на протеста. Мирно и настоятелно – Оставка, незабавни избори, операция „Чисти ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.