Държавата трябва да бъде изтръгната от захвата на Корпорацията #КОЙ

Как управляващите смятат да извадят Корпорацията ДПС от службите за сигурност? Като оставят председателя на ДАНС и главния секретар на МВР да покажат качества?!

Публично известно е, че този сектор е в ръцете на Корпорацията. Там е разпределен много преди управлението на Орешарски – още със самото създаване на ДАНС. Доскоро пък мисията на екс-министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев беше да прибави към тази сфера на влияние и МВР.

Управляващите заявиха, че ДАНС е проспала КТБ.

Сега събудила ли се е?

По време на предсрочните парламентарни избори МВР така и не успя да противодейства ефективно на изборните престъпления, защото професионалното ръководство в лицето на главния секретар умишлено се постара част от полицейските началници да не изпълнят ефективно задълженията си. Назначени от Корпорацията ДПС, те имаха поведение в съгласие с нейните именно интереси.

Какво става днес с това влияние? Вярва ли някой, че то е разградено?

Смяната на председателя на ДАНС и главния секретар на МВР ще е ясен знак, че Корпорацията се изолира и влиянието й се ограничава. Това е важно, както за хората, работещи в този сектор, така и за гражданите, които искат институциите да бъдат изтръгнати от обръчите на Корпорацията.

Гражданите протестираха цяла година против корпоративния модел в политиката, чрез който институциите се завладяват от частни интереси. Няма как да чакаме някой да прояви професионализма си, след като не го е направил досега, парализиран или пък тъкмо обратното – мотивиран от заповедите на Корпорацията # КОЙ.

Протестна мрежа
12.01.2015 г.

2 thoughts on “Държавата трябва да бъде изтръгната от захвата на Корпорацията #КОЙ

 • 12.01.2015 at 17:17
  Permalink

  Социализма създава партокрация и бюрокрация, от сливането на партията и икономическото общество с държавата. И според мен модела „Кой“ е именно сливането на партията – БКП – БСП и ДПС с държавата. Този модел – партократичния не е унищожен и досега. П ри партокрацията има борба за власт, има връзкарство и шуробаджанащина, а сега при капитализма в България ,тези връзки се осребряват и има корупция и връзка на партокрацията с олигарсите – монополисти и дори с мафията – организираната престъпност. Става едно смесване – амалгама между хора с власт, хора с пари и хора от партиите – политиците. Това е валидно за всички партии, които са били на власт, през последните 25 години. Идеите на хората се преобърнаха в жажда за власт и пари. И властта се използваше, за да се правят повече пари, а парите, за да се печели власт. Така депутати, министри, съдии, общински съветници се навързаха с олигарси, монополисти и мафия, като „свински черва“, както се изразява народът и гражданите, и се получи Политическа класа, която си въобрази, че тя е суверена в обществото и дотам се разпаса в действията си, че даже реши, че може да сложи начело на ДАНС депутатът олигарх Делян Пеевски, който се превърна в символ на този модел „Кой“. Именно за да се разруши тази амалгама от политици, депутати, министри, съдии и общински съветници, и от олигарси – монополисти и организираната престъпност – мафията, гражданите се вдигнаха на протести, и сега искаме Четвърта контролна гражданска власт, която да може да отзовава депутати, министри, съдии и общински съветници, които са корумпирани или във връзка с олигарси – монополисти и мафията. Да се разсече този Гордиев възел – навързването като „свински черва“ и наистина властта да е в суверена – гражданите, като пак ще има партии и държава, но вече с нов обществен договор – Конституция – между гражданите и държавата. Затова се иска Велико народно събрание и промяна в Конституцията, като най важното е, да се конституира в нова Конституция именно Четвъртата контролна гражданска власт, която да може да контролира другите три власти. За да може наистина суверен да са гражданите, и те да могат да контролират да не се получава такъв модел „Кой“. Може да не описвам добре това което е модела „Кой“ и отношенията при партокрацията, защото аз не съм имал власт и не съм в тия среди, но по това, което наблюдавам, си правя изводите за модела „Кой“.

  Reply
 • 02.02.2015 at 09:08
  Permalink

  Жельо Желев е като Българския „преход“ !!!
  Малко успешен и много неосъществен. Което сега се вижда от всички. След кончината на Желев, едни го величаят – не напълно заслужено, а други го отричат напълно – също незаслужено. Желю Желев беше противоречива личност. Като идеологията, от която изплува и влезе в историята……. НЕ трябва да се излива злоба срещу Желев. Той си имаше и много плюсове, като се започне от книгата му Фашизмът и дисидентските му прояви. Но след промените, Желю Желев се държа като МАРКСИСТ, както сам се определи. Беше мек и въздържан към комунистическите престъпници и тласна прехода у нас в направление „Нежно въздържане“, не само от насилие, но и от заслужено възмездие за червените сатрапи от БКП-ДС, слуги на СССР-Москва и предавали България през цялата история на престъпното си съществуване. А без справедливост – няма успешно бъдеще !!!! После, изпуснатото Комунистическо ЗЛО се завърна на власт и……, така досега. Симеон Кобурготски програмирано беше върнат у нас и започна реставрацията на КомунизЪма, бавно и необратимо. С управлението на червената мутра-комунист Бойко Борисов, преходът на комунистите завърши успешно, напълно успешно. Но не и за България…..

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.