Протестна мрежа – АТАКА 2:0

20140519_102236В две поредни решения Върховният административен потвърждава позицията на Протестна мрежа за агитационните материали на АЛФА телевизия и партия АТАКА.

НА 7-ми май Протестна мрежа внесе сигнал в Централната избирателна комисия за скритата агитация за партия Атака през търговската реклама на АЛФА телевизия, осъществявана с огромен брой билбордове, разпространени из цялата страна, на които е изписано името на телевизията, името на партията и е изобразен профилът на Сидеров, който, по думите на представител на АТАКА пред ЦИК, “представлява програмата на партията”.

ЦИК не уважи сигнала на мрежата, отхвърли го, с което даде основание на Протестна мрежа да сезира ВАС.

ВАС от своя страна отмени решението на ЦИК, с което комисията остави без уважение сигнала на Протестна мрежа.

В своето решение ВАС вписа задължителни препоръки, от които става ясно, че независимо от това, дали има или няма директна агитация, политическа агитация през търговска реклама е недопустима.

ЦИК преразгледа своето решение и разпореди билбордовете на АТАКА да бъдат подменени.

Жалбата на АТАКА срещу това решение, разгледана днес от ВАС бе отхвърлена окончателно.

Така, резултатът от мача Протестна мрежа – АТАКА е 2:0 за протестиращите.

singal_cikВносителите на жалбата във ВАС, Сирма Мишева и Асен Генов, отговориха на въпроси на Протестна мрежа:

ПМ: Каква е предисторията на жалбата на Атака срещу решението на ЦИК?

Сирма: Много ни дразнеха билбордовете на рубладжийската пропаганда… но понеже не сме подривна организация, както някои твърдят – решихме да постъпим цивилизовано и да поискаме премахването им съобразно законодателството. Подадохме сигнал в ЦИК, те изнагляха – все едно ни се присмиваха… и ние заведохме дело срещу тях.
ЦИК се направиха на луди и отказаха да санкционират Атака след като разгледаха сигнала ни за нерегламентирана реклама, а ние понеже сме си луди се оплакахме на ВАС.

Асен: Всяка вечер, от всеки ъгъл Сидеров бди над KLETA MAJKA BALGARIQ. Промиването на мозъци тече с пълна сила още месеци, преди да е започнала кампанията. Някой гениален пиар стратег е подшушнал на фюрерчето този гениален маркетингов ход, но всеки хитрец си намира майстора. Законите са валидни за всички и трябва да се спазват. На избори като на избори. Забраните и ограниченията важат за всички, дори и за ISTENSKITE PATREOTI.

Какво точно се случи на първото дело?

Сирма: Върнахме си малка част от Държавата.

Асен: ЦИК бяха неподготвени, а липсата на аргументи в защита на тяхното решение, без дори да са извършили проверка на обстоятелствата, предопредели решението на ВАС в полза на Протестна мрежа. Решението в наша полза е в полза на честния изборен процес.

Какво реши ВАС по първата жалба на ПМ?

Сирма: ВАС отсъди в полза на ПМ без право на обжалване и принуди ЦИК със задължителни указания да вземе решение срещу нерегламентираната реклама. А, да ЦИК имат да ни дават 10 кинта разходи по делото.

Асен: По мое мнение, ВАС потвърди това, че скрита агитация, със или без директен призив в подкрепа на някоя партия или агитация за гласуване в полза на тази партия, замаскирана като търговска реклама, каквито са билбордовете на АЛФА-АТАКА, е забранено от Изборния кодекс.

Какво реши ЦИК?

Сирма: ЦИК под принудата на ВАС поиска от Атака да си махне нерегламентираната реклама, а аз искам да ги глобят за нерегламентирана кампания цял месец.

Асен: Аз не бях доволен от това решение. НЕ бяха изпълнени всички задължителни препоръки на ВАС, езикът на решението бе обтекаем и нямаше санкции за АТАКА. Освен това, стана ясно, че ЦИК не са разпратили решението за премахване на билбордовете до всички областни управители.

Какво обжалваха от Атака?

Сирма: Съществуването на Протестна Мрежа… Което няма нищо общо с делото…

Асен: Нашата правосубектност. Сгрешиха адвоката. Некомпетентен, който говореше неверни неща в залата. Нямаха аргументи срещу това, че ние, гражданите, наричащи себе си Протестна мрежа, имаме право да сигнализираме за нарушения на изборното законодателство. АТАКА не успяха да защитят иска си, нашият процесуален представител се представи добре в зала и ВАС остави жалбата на АТАКА да виси със страшна сила, без да бъде уважена.

Защо, според Вас, ВАС отхвърли жалбата на Атака?

Сирма: Защото съдебната система работи, добрите винаги печелят, а ние сме добрите. Даже Милен е добър… адвокат.

Асен: Защото във всичко трябва да има здрав разум. Сидеров рано или късно ще го разбере. Our way, or hard way…

Мачът Протестна мрежа – АТАКА е при резултат 2:0, честно ли свири съдията?

Сирма: Върховният Административен Съд за сега води в личната ми класация за – смислен бюджетен разход и е в краткия списък на институции, които ще оцелеят, когато станем подривна организация и вземем властта… 🙂

Асен: Съдиите свириха честно, според правилата на играта. Затова, само тарторите на “противниковата агитка” са недоволни, но да се сърдят на своя селекционер. Публиката е доволна, въпреки че от спортно-техническа гледна точка, мачът бе лесен за Протестна мрежа. Спечели по-добрият отбор, раздал се на 100%. Публиката е доволна също.

Кои други мачове играе ПМ в момента?

Сирма: Сезонът е наситен с много срещи, но главното е, че все още успяваме да се задържим в Зона Европа. Най-много проблеми имаме с местното Шалке – отборът на Газпром за България и успелата Лафка, която има бази из страната. Целта ни е оставане в Лига Европа.

Асен: Триото Василев-Пеевски-Бареков, финансирането на “България без цензура”, втори сигнал в ЦИК за неподменени билбордове в Русе и на други места в страната… Протестна мрежа е реален конкурентен играч в иначе вялото полит-първенство, в което всички играчи са в глуха защита, едва минават центъра и се оглеждат само в светлината на платените от тях рекламни пана около терена и в медиите.

2 thoughts on “Протестна мрежа – АТАКА 2:0

 • 31.05.2014 at 09:42
  Permalink

  Честита АЛФА АТАКА ефирна телевизия, Софиянци !!!
  От седмица ефирът на София се трови от ефирната телевизия на АТАКА – АЛФА Атака !!!!! Така ни се пада. Явно и тя е финансирана с нашите пари – от партийните субсидии, но и не само от тях. Съветските друзя у нас си отглеждат красная АТАКА, този път и с телевизийка, безплатная…… Не им стига Бареков, серГЕЙ или комуниста-мутра бай Бойко Борисович …… АТАКА е партията на товариш Путин и КГБ в България. И се управлява директно от топ-червената мафия, здраво свързана с Коминтерна и КГБ. Другите прикрити партии на червената мафия – БСП, ГЕРБ и ДПС не са достатъчно сигурни. Затова Путин си създаде своя партия, която действа по Сталински – гони чужденците, плюе Запада и е не-досегаема. Затова и прикриватурата си трае. А сега идва и Бареков – гражданин на НРБ-Пеевски-ВасиЛЕВ, лев, лев, лев ……. Нищо добро не очаква Българския народ. ЛАФКА до ЛАФКА ще покрият цялата страна. Гради се 100%-ов червен капитализъм. Виждаш ли това, народе ?????

  Reply
 • 24.07.2014 at 17:56
  Permalink

  Интересно, колко бързо ДАНС и другите ще намерят откъде съм писал. Както и да се мъча да вмъкна някъде коментар през аbv.bg не се получава. То и сега няма как да стане. Кой ли ги пише коментарите в абв и другите тв и сайтове на всекидневници? Кой? Абе сигурно всички знаят кой, ама защо никой не Му пише името? Ехо, вие да не мислите че Кой е извънземен и ще ви разтопи и прати в небитието. Или просто ще ви прати наемник да ви грохне. Този от Атака не е КОЙ, не му стига пипето, а пиячката и наркотиците са му в повече. То такова личице не се прави с опити пред огледалото. Тия гримаси ги рисува времето залято от вино и …. Та то и времето скоро ще си го прибере, ще го разтопи и ще забравим за него, бързо и безвъзвратно. А за Кой, е и Той ще го последва!!!! Време Му е също!!! Ехо, време му е!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.