Протестна мрежа към българските полицаи: Протестът ни е и за вас

Снимка: Васил Гарнизов
Снимка: Васил Гарнизов

Ние, протестиращите повече от 170 дни, гледаме на Вас като на съграждани и приятели. Въпреки заповедите, които сте длъжни да изпълнявате, и които са нечии „опорни точки“, целящи да създадат напрежение помежду ни, въпреки че стоите срещу нас с палки и маски, Вие сте наши сънародници. В летните жеги Ви носехме вода, защото целодневно охранявахте т.нар. „демокрация“, която се страхува от собствения си народ и повече от половин година Ви използва за жив щит. Ние протестираме и за Вас – за да имате нормални и европейски условия на труд, а не да бъдете евразийска милиция, изправяна да малтретира българските граждани, за да опази властта на малцинството.

Ние, протестиращите, казахме „стига“. Искаме правила, отговорност и морал. Борим се с хора, преминали всички граници на търпимост, с политици с поведение на постмодернистични мутри и с техните кукловоди.

Знаем, че бихте рискували прехраната на семействата си ако застанете до нас. Но Ви молим – не бъдете с тях. Спрете да пазите марионетки, които разпределят данъците ни в непочтени схеми в угода на себе си и тайните си покровители. Не позволявайте да Ви използват за лична изгода, в нарушение на законите, които всъщност сте призвани да защитавате.

Обръщаме се към служителите на МВР, които са принудени да охраняват протестите, за да знаят, че ние, гражданите на България, които протестират, разбираме напълно ситуацията, в която се намираме заедно.

Протестна мрежа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.