Декларация против против готвената национализация на средствата, натрупани в частните пенсионни фондове

kradecВъв връзка с гласуваните от ГЕРБ, ДПС и Патриотичния фронт промени в Закона за бюджета, които се представят като „право на избор“ между държавно обществено осигуряване и държавно обществено осигуряване с капиталова схема, Протестна мрежа е задължена да заяви:

1. Категорично се обявяваме против практиката решения, засягащи милиони хора и бъдещето на страната, да се вземат за няколко часа, на тъмно, в нарушение на правилата за тристранен диалог и парламентарните процедури, без никой да поема отговорност за тяхното авторство. Напомняме, че една такава законодателна промяна, направена през юни 2013 г., взриви обществения мир, а ние, българските граждани, още нямаме отговор на въпроса „#Кой?“;

2. И сега питаме Кой има нужда и каква е ползата от такива прибързани и необосновани решения, които се вземат без обществен дебат, непрозрачно, без оценка на въздействието от тях – все ангажименти, поети в предизборните програми на управляващите днес партии, с които спечелиха доверието на избирателите и мандат за своето управление? Кажете ни какво налага целият този ангажимент да бъде подменен с иновативната, но неприсъща за демократичните държави управленска формула „един неделен следобед“?

3. Обявяваме се срещу предвиденото „закрепостяване“ – веднъж избрал солидарна схема, независимо кога и защо, да не можеш да промениш своя избор. Само смъртта е неотменима, а свободата на избор и възможността да го променяш са защитени човешки права, особено в държавите от демократичното семейство, към което искаме да принадлежим.

4. При прочита на предложените промени не може да не се запитаме защо погледът на изпълнителната власт се насочи към единственото място в държавата, в което има акумулирани над 8 млрд. лв. Няма как да не направим притеснителни аналогии със случилото се с 1.4 млрд. лв. в резерва на НЗОК и национализацията на 100 млн. лв. от професионалните фондове през 2011 г. Остава и приликата със сходните събития в Унгария, които носят името „орбанизация“ и под същите фалшиви предлози за „демократичния избор“ доведоха до национализацията на над 10 милиарда евро, без това да доведе до какъвто и да е положителен ефект за Унгария като държава и икономика и за унгарските граждани, които загубиха безвъзвратно тези свои лични спестявания, срещу което няма да получат нищо.

Протестна мрежа
17.12.2014г.

One thought on “Декларация против против готвената национализация на средствата, натрупани в частните пенсионни фондове

 • 18.12.2014 at 09:51
  Permalink

  Бойко Борисов и „синдикатите” – дружба навеки !!!
  Два са „големите синдикати” у нас – КНСБ и Подкрепа. Първият е проектиран в лоното на социализЪма и е почти непроменен досега. Подкрепа възникна при краха на този социализЪм, във времената, когато ченгетата от ДС щъкаха навсякъде и ни манипулираха тотално. Случайно ли е, че точно тези два синдиката „съветваха“ мутрата Бойко Борисов и в предишния му мандат ??? И резултатът не закъсня. Сега нашата топ-синдикална мафия отново е на път да разрушава : Първо, те спряха и дори върнаха назад пенсионната реформа, така нужна за държава като България със силна демографска криза и застаряващо население. Второ, те прокарват идеята да се източи поне част от 8-те милиарда осигурителни вноски на Българите от частните фондове, за да бъдат излапани. Трето, те винаги са били против приватизацията на силно губещи държавни компании, като БДЖ или БГ пощи, защото искат да лапат от нашите пари чрез псевдо-синдикалната си дейност и привилегии там.
  Сега КНСБ и Подкрепа измислиха модел за „доброволно“ одържавяване на осигуровките от втория осигурителен стълб. За ДА РАЗРУШАТ и тази система. Защо го правят това ??? – За да крадат от личните ни вноски !!! Които ще потънат в НОИ и ще са изхарчени за 2-3 години МАХ, дори да ги вземат всичките !!! Целта на синдикално-мафиотските групировки КНСБ и Подкрепа е да се освободи държавен ресурс, който мутрите на Бойко Борисов да излапат като ни „строят“ пътища и обекти…….. МИРИШЕ на пари, на 8 милиарда лева !!!!! Колкото успеят да прилапат в НОИ, толкова РЕСУРС НА ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ ОСВОБОДИ ЗА СЪ-ФИНАНСИРАНЕ И ЛАПАНЕ !!!!! СИНДИКАЛНАТА МАФИЯ замрази и РАННОТО ПЕНСИОНИРАНЕ, което е най-ранното такова в Европа !!! Нацията се топи, циганите не плащат нищо, а ползват всичко : пенсии, лечения, вода, ток……, а и ни крадат и пребиват ежедневно. България загива, а те мислят как да лапат !!!! МАФИЯТА на синдикатите и ГЕРБ действа като триглава ламя !!!!!!
  ПИТАЙТЕ какви имоти имат те, особено КНСБ !!! КНСБ е държава в държавата : с имоти, пари, фирми, платени деятели с леки коли и големи заплати, недвижими имоти в цялата страна, които се отдават под наем…. Не синдикат, а голяма групировка за лапане и изнудване. Затова те ни връщат назад към социализЪма и вият срещу всичко частно и честно…. Другата мафиотска групировка сред синдикатите е изнудваческата Подкрепа на несменяемото докторче Константин Тренчев, който от години се държи като действащ агент на ДС, май……. Точно тези два синдиката „съветваха“ мутрата Бойко Борисов в предишния му мандат и го докараха до издухване от властта. Сега са решили да издухат и парите на хората !!! Заедно.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.