Отворено писмо до Пламен Орешарски: Вашето място е на задния вход на политиката

Всякакви намеци за „мотивирани“ протести са обикновена лъжа без грам доказателство

Господин бивш премиер,

Преди две години протестиращите срещу Вашето управление граждани Ви поканиха на публичен диспут, който Вие най-страхливо отказахте. Вместо това, две години продължвате да разпространявате лъжи, намеци и откровени клевети за „платено“ и „мотивирано“ участие в гражданските протести срещу управлението Ви. След последните подобни намеци, ние от „Протестна мрежа“ имаме неприятни новини за вас:

Вашите и на вицепремиера Цветлин Йовчев твърдения за „стимулирани“ протести вече доказано са обикновена политическа спекулация. Можем да Ви цитираме отговора на МВР от март 2015 г., цитиран по-късно и в отговор от ДАНС, че няма доказателства за събиране на оперативна и друга информация, въз основата на която да се разделят протестиращите на „спонтанно“ и „мотивирано“ протестиращи. Информациите, изнасяни от Вас и г-н Йовчев пред медиите и Консултативния съвет по национална сигурност, бяха и продължават да бъдат откровена политическа лъжа.

По време на Вашето управление беше създадена и специална „комисия за разследване на финансирането на протестите“. Тя не само, че не установи нищо, но и МВР и ДАНС потвърдиха, че при тях няма информация такава комисия изобщо да е съществувала.

Единствените доказани нередности по време на протестите и контрапротестите доведоха до арестуването на Ваш изявен поддръжник с криминално минало, заплашвал живота на други граждани. Не сте забравили това, надяваме се. Беше доказано в телевизионно разследване и в което имаше купуване на протестиращи граждани – от Вашия скрит коалиционен партньор политическа партия „Атака“

Разпространяването на лъжи и клевети за протестите няма да ви спаси от това, че продължавате да дължите отговор за много и важни въпроси:

Защо през Вашия мандат беше постигната най-голямата криза в отношенията с Европейския съюз, основно заради скандалния проект „Южен поток“? Ще разберем ли някога какво си говорихте на тайните срещи с шефа на „Газпром“ Алексей Милер и КОЙ освен Вас присъстваше на тези срещи?

КОЙ поръча процедурата „по спешност“ за издаване на допуск до класифицирана информация на Делян Славчев Пеевски, за да стане шеф на ДАНС? Вие или „обстоятелствата“?

КОЙ ръководеше Вашия таен щаб за създаване на „контрапротести“ и имаше ли в него представители на една скрита медийна група, финансирана от една „банка, която не е била съвсем банка“?

Господин бивш премиер,

Вие ще останете в най-новата българска история като символ на по(д)ставено лице на политическото задкулисие. Нашият съвет е да стоите на задния вход на политиката и да се надявате просто да бъдете забравен.

Протестна мрежа, 07.09.2015

2 thoughts on “Отворено писмо до Пламен Орешарски: Вашето място е на задния вход на политиката

 • 07.09.2015 at 11:34
  Permalink

  Назовете задкулисието с точното му име. Това е комунистическата мафия.

  Всички правителства до сега бяха марионетки на бившата БКП. ТОВА Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО ! Да си пропомним фалита през 1997 г. на създадената от Държавна сигурност Първа частна банка, когато народът “изгаря“ с 11 млрд. лв. Къде са боновите книжки от масовата приватизация, които ни “даваха“ дял в предприятията? (СДС; Иван Костов е пренасочен към СДС от А. Луканов!) Откъде са парите на братът на бившия фин. министър М. Велчев за хотелите по черноморието? (НДСВ; Известни са връзките на Симеон Сакскобурготски с генералът от ДС Любен Гоцев) Има ли поне един осъден “голям“ престъпник? (ГЕРБ и БСП; Как ще има? Как мислите, че един пожарникар и каратист ще се интересува от политика? Националната служба за сигурност „забравя„ връзките на Б.Борисов с бандитските групировки СИК, ВИС и ТИМ в замяна на “представителство“. И ето го Министър-председател !) А последната гавра КТБ? (ГЕРБ) Целта им беше да разграбят всичко държавно и да се превърнат в „бизнесмени“ ! НАКРАТКО – ПРЕСТЪПНИЦИ ! А НИЕ, НИЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА БЪДЕМ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ ! ДОКОГА ? ЕДИН ДЕН МОЖЕ ДА Е КЪСНО ! …

  Reply
 • 07.09.2015 at 12:22
  Permalink

  за 1 млрд кредит- протести 1 година, за 16 млрд лева кредит – МЪЛЧАНИЕ !
  протестна мрежа- платени мишки. Партията Ви „Нова България“ или както се казва, е финансирана от американци….колко па да сте българска партия?

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.