„Народния“ съд – 72 години по-късно

В нощта на 1-ви срещу 2-ри февруари на 1945-та, преди 72 години се случва едно от най-зловещите престъпления на комунистическия режим в България — изпълнени са смъртните присъди на Първи и Втори върховен състав на “Народния съд”, замислен и реализиран като саморазправа с политическия, военния, духовния и икономическия елит на България.

 
Комунистическият терор в първите месеци след деветосептемврийския преврат, осъществен със съдействието на Червената, по-късно Съветска армия, е отговорен за десетки, вероятно стотици хиляди избити българи. Най-уродливият му израз е псевдозаконното формирование за масова саморазправа – “Народният съд”.
В нощта на 1-ви срещу 2-ри февруари 1945-та са екзекутирани близо 150 души. Те са избити в покрайнините на София, хвърляни в яма, без присъствието на лекар, свещеник и прокурор. Без да са се видели с близките си. Общо жертвите на „Народния съд“ са 2730.


На чуждестранните журналисти е отказана информация за екзекуциите, но въпреки това истината за ужасяващото изтребление не остава скрита.


Т. нар. „Народен съд“ не просто избива обширна част от българската интелигенция, икономически и стопански елит и активно гражданско общество от инакомислещи или просто подозрителни. “Народният съд” по своята същност е първият удар от мащабна кампания, която през следващите десетилетия ще подложи на безмилостно унищожение стотици хиляди българи, станали жертва на жестокия комунистически режим в контролираната от СССР българска държава.


Т. нар. „Народен съд“ е кървав щрих от серията отмъщения, въоръжени метежи, атентати и взривени църкви, преврати, колаборационизъм и противодържавна дейност, благославяна от московските покровители на българските комунисти, извършвани преди и след 9-ти септември 1944-та.
Съдбата на загиналите в нощта на 1-ви срещу 2-ри февруари 1945-та и всички последвали жертви на червения терор, е сред най-мрачните и болезнени епизоди от новата история на България.


България все още е впримчена в мрежата на посткомунистическата мафия, а покорните слуги на Кремъл се опитват да я задържат в орбитата на верен московски сателит.
Звярът е жив…

Протестна мрежа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.