Мнозинството воюва с Конституцията

Президентското вето върху текстовете, ограничаващи достъпа до гласуване на нашите сънародници зад граница, бе преодоляно от мнозинството.

Спазариха се. Никой не знае какво включват новите идеи на управляващата коалиция. Преговорите около ветото не са публични. Няма стенограми за това какви са истинските аргументи на отхвърлилите ветото партии.
Дни наред слушахме как протестиращите срещу ограничаването на секциите в чужбина „овряквали“ средата, чухме как български граждани „се мотаят в краката“ на псевдопатриотите и арогантни твърдения, че има избиратели, които са „стадо с чобанин Ердоган“.
Не може да се спасява „стабилността“ като се потъпкват конституционни принципи, които прогласяват, че „ всички граждани са равни пред закона“ и „ гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения“ по Конституцията на страната.
Приемането на изборни правила чрез взаимен рекет, в рамките на управляващата коалиция, разделя и противопоставя по недопустим начин групи в българското общество. Отблъсква гражданите от изборния процес и подрива доверието в демократичните институции.
За пореден път става ясно, че този парламент е негоден да създава справедливи правила, превърнал се е в евтино тържище.
Мнозинството е истински последователно в безпринципния си подход и калкулира ходовете си единствено под страх от загуба на властта.
С ограничаването на правото на вот в чужбина – фундаментални права се превръщат в разменна монета в сделките на управляващите.
Тръгвайте си. Вие сте безполезни.

One thought on “Мнозинството воюва с Конституцията

  • 18.05.2016 at 14:12
    Permalink

    Как регистрираните са 153, а гласовете – 165! С аритметиката ли не съм добре?!
    А по въпроса: Не може да се къса пъпната връв с Родината на БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА! Проблемът с изселниците турци може да се реши по друг начин. Но тяхната пъпна връв вече е преместена в Анадола. Те са пионки в ръцете на турските партии. (Разбирай в ръцете на Турция).

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.