Настояваме депутатът от ДПС Йордан Цонев да бъде отстранен от комисията за КТБ

mentata Протестна мрежа напомня, че отдавна поиска оставките на Иван Искров и Стоян Мавродиев за техните действия/бездействия по казуса „КТБ“.

Днес настояваме депутатът от ДПС Йордан Цонев да бъде отстранен от комисията за КТБ, защото не знаем на чие килимче и пред чия врата се подрежда сега. Всички членове на регулатори и политици от бакалските тефтери трябва да изяснят отношенията си с банкера Цветан Василев пред комисията и да обяснят причините за кратките си и по-дълги повтарящи се посещения. Пред медиите заявиха, че чакали за спонсорство и помощ за федерации и техни близки. Тези, които са заличени с коректор, също следва да разкажат за каква „помощ“ са чакали. Сега излизат тези страници от подхвърлените тетрадки на охраната на банката, после ще се появят сигурно други – с още имена.

Управлението с тефтери и тяхното избирателно показване на публиката е един от знаците на модела „КОЙ?“.

Когато членове на регулатори и политици пеят заедно с Банкера по банкети и соарета или чакат на килимчето пред кабинета му за „спонсорство“ – това ги прави бутони на модела. Те не могат да разследват казуса КТБ, те не са част от решението, те са част от проблема. Йордан Цонев не може да „съгласува“ в частни разговори законодателство в кабинетите на заинтересованите, защото това го поставя в конфликт на интереси и нарушава принципите и процедурите за публично обсъждане на законодателни инициативи при равнопоставеност и откритост.

Йордан Цонев не може да продължава да бъде член на комисията в Народното събрание, която „разследва“ КТБ – той трябва да се оттегли. Нищо, че сега чака само на килимчето в някой хотел или в сараите.

София, 15 май 2015 г.

2 thoughts on “Настояваме депутатът от ДПС Йордан Цонев да бъде отстранен от комисията за КТБ

 • 15.05.2015 at 18:13
  Permalink

  Ако не се усетите сега, докато сте още на тази земя, ще ви свърши времето. Когато изтекат годините ви живот, ще има съд.

  Reply
 • 22.05.2015 at 08:40
  Permalink

  Комунист Комунисту НСО дава !!!
  НСО – Национална Служба за Охрана е служба за привилегии от нсякакъв вид. С новия Закон за НСО тя наистина става Национална Служба за Привилегии !!! С новия Закон „благата” ще се осигуряват дори и със сила. Не спрямо охраняваните и ползващите, а спрямо пречкащите се наоколо граждани. И всичко това ще става в рамките на бюджет от около 40 милиона лева, които със сигурност ще бъдат взети от важни сектори като здравеопазване и образование, от болните, майките и старите хора.
  Каква е АЛТЕРНАТИВАТА ??? Закриване на НСО и създаване на Дирекция в МВР с минимален състав и техника за охрана на десетина действащи държавници и организиране на сигурността при посещения на делегации. Има достатъчно други специални и въоръжени служби за съдействие при нужда.
  Бойко Борисов и неговата червена групировка ГЕРБ не само запазват функциите и привилегиите на НСО, но и ги допълват с нови „блага”, типични за времето на комунизЪма и властващите правоимащи !!! Нов закон – нова номенклатура. Когато един човек обича и признава Тодор Живков за голям държавник, няма как в един момент това признание да не изплува на повърхността. Като голямо мазно петно. Което ще расте и покрива нови територии и действия. То не бяха самолети и хеликоптери, футболни отбори и мачлета, безвъзмездно раздаване на държавно имущество, строителство на некачествени пътища, спиране на проверки на някои лица, присвояване на обществени средства чрез обществени поръчки, харчене на милиарди левове от личните ни здравни вноски незнайно за какво. Едно охраняваме – друго присвояваме……. Докога ще търпим това ?????

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.