Настояваме за втори път за оставката на председателя на Комисията за финансов надзор

mavrodiev

Отворено писмо
до XLIII-тото Народно събрание на Република България

Уважаема г-жо Председател,
Госпожи и господа народни избраници,

С това писмо настояваме втори път за оставката на избрания от XLI-вото Народно събрание председател на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев. Смятаме, че доверието в българските финансови регулатори, и в частност КФН, е на критично ниско ниво и запазването на статуквото е с непредвидими последици за цялата система.

Още през лятото на миналата година заявихме категорично, че случаят със затворената Корпоративна търговска банка АД е огромен регулаторен провал, който коства на вложителите в нея милиарди загубени лева и се ангажира публичен ресурс, който би могъл да се насочи за други обществено полезни цели.

Заедно с БНБ и ДАНС, КФН носи пряка отговорност за политическия похлупак над банката и свързаните с нея фирми.

Бездействието на комисията по случая КТБ и свързани с нея публични компании се разминава с нейната хиперактивност в наказания на критично настроени медии. Смятаме това за форма на лична разправа и за недопустимо в една свободна и демократична държава.

Уважаеми депутати,

Призоваваме ви да възстановите доверието в регулатора, който се грижи за застраховките, пенсиите и инвестициите на българските граждани. Вие имате законово и морално право да го направите, а според нас сега това е и Ваше задължение.

Протестна мрежа

София,
16. 01.2015

4 thoughts on “Настояваме за втори път за оставката на председателя на Комисията за финансов надзор

 • 16.01.2015 at 15:23
  Permalink

  Присъединявам се към искането за оставка на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев! Наистина, заедно с БНБ и ДАНС, КФН носи пряка отговорност за политическия похлупак над Корпоративна търговска банка АД и свързаните с нея фирми. Вместо да действува където трябва, Стоян Мавродиев наказва медия, която разкрива случая! Това е ПОРЕДНИЯТ СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ!

  Reply
 • Pingback:КФН унищожава медии ако пишат за ПИБ | "Скандалните Новини Новини"

 • 24.01.2015 at 10:12
  Permalink

  Всички искат субсидии !!!
  Най-лакоми за субсидии са Партиите и големите Държавни структури и предприятия – БДЖ, Български пощи, Пътната агенция, в енергетиката и др. А покрай тях са разположени много „синдикати”, лакоми вождове и защитници. Партиите лапат по около 50 милиона годишно, а НОИ диша само на субсидии – без тях няма и пенсии. Държавата не мисли за доброто на хората у нас. След 2001 година реформите постепенно спряха и се тръгна надолу, а през последните 5-6 дори пропадаме ускорено. Искат се само пари, а пари НЯМА !!! Реформите на ГЕРБавите управляващи са : дайте пари, а ние ще ги похарчим. Ако парите не стигат за нашите кражби – ще ви вземем здравните вноски, осигуровките и ще ви оскубим яко с данъци, такси, винетки и глоби. Тъпото ГЕРБаво управление е също толкова тъпо, колкото червеното мафиотско управление на Орешарски, БСП, ДПС и това на серГЕЙ Дмитриевич !!!!! Държавата, т.е. НИЕ наливаме стотици милиони в БДЖ, а пари за здраве и образование НЕ даваме. Реформата там се представя единствено като съкращения и закриване на линии. Докога така ? ВМЕСТО да се закриват толкова линии, ЗАЩО тези услуги и част от състава – локомотиви и вагони, НЕ се предложат на частни фирми за извършване на транспортни услуги ????? ЗАЩО ????? Така ще се спасят линиите и ще има работа за хора от БДЖ дори…….. ТЪПО ГЕРБаво управление – щом не може да се краде – закриваме, вземаме, забраняваме и пак крадем…..МАФИЯ ни управлява – нагла, крадлива, червена и мутренска!!!
  ПП. Стоян Мавродиев е толкова нагъл, лъжлив и „услужлив“, колкото и неговият вожд-мутра Бойко Борисов. Не само оставка за него, а СЪД е нужен, защото той трови средата в страната и живота на хората в нея. ГЕРБаво поведение и……, няма спасение от това. Половината Българи не гласуват, а една трета от гласуващите си избират мутри и комунисти да ги управляват !!!!!

  Reply
 • 24.01.2015 at 20:48
  Permalink

  Следя обстановка в България. Бойко Борисов и компания няма да направи нищо, както и не направи в прединия мандат. Какво очаквате от телохранител на бай Тошо. Ами че той е замесен от същото тесто като Плевнелиев, бивш комсомолски секретар и синче на висш партиен функционер, като Ахмед Доган, агент, Сергей Станишев национален предател и агент на КГБ и Коминтерна и т.н и т.н.
  Ясно е че тези муцуни правят Бъ;гария за смях и само разиграват топката. Сега ББ отново се е приготвил да прави магистрали. НЕЕЕЕЕ!!!!! Не това трябва на България сега. Момчета ако можете да организирате национално възстание което да излезе на площата и да попречи на президент, правителство и депутати да влезат в сградите си докато не се решат да се саморазпуснат до свикването на Велико Народно Събрание избрано със задължително гласуване и мажоритарен вот. Това е нужно да се напражи сега, всичко друго е мотане, загуба на време и празнословие. Нито Русия, нито САЩ нито Европейски Съюз ще помогне, на тях им е удобно така. Ставайте и излизайте на улицата. Няма време за отлагане!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.