Истината срещу атаките – участие на Протестна мрежа в Нощен Хоризонт

Протестна мрежа благодари за това участие на Нощен Хоризонт и водещата Снежана Георгиева, както и на Тина Севдина, за любезното съдействие към осъществяването му.

Гостите в предаването
Гостите в предаването

Вижте накратко какви бяха мислите и въпросите, станали повод за този разговор:

„Протестна мрежа“ безспорно е ново явление в нашата политическа, обществена, културна и емоционална, ако щете, действителност. Когато се появи, всички се питаха „Какво е това животно?“. Ще използвам метафората и ще продължа с въпроси в този дух: Кой язди това животно, кой го храни и на чии команди се подчинява? Да-а-а-а, интересни въпроси. И важни! Мина време и вместо нещата около „това животно“ да се прояснят, те ставаха все по-мъгляви и все по-неясни. Къде поради „опорните точки“, къде поради „разваления телефон“ на медиите, къде поради тотален отказ да се чуе и разбере. Ето, всичко това ме накара да поканя част от тези млади хора, за да ги питам вместо вас, приятели на „Нощен хоризонт“: Кои сте вие, от къде се появихте, кой стои зад вас, каква е вашата цел и докъде сте готови да стигнете? (Снежана Георгиева)

Ето пълния запис на предаването, гости от ПМ – Жюстин Томс и Лъчезар Косев:

3 thoughts on “Истината срещу атаките – участие на Протестна мрежа в Нощен Хоризонт

 • 19.08.2014 at 18:24
  Permalink

  Защо се бави държавата, БНБ, както и прокуратурата и всички органи, които разследват дейността на КТБ и не се публикува нещо за състоянието и? Банката според мен трябва да заработи, а не да се унищожава. Но аз мисля, че тук са замесени партии, които са получавали пари от КТБ. Ако се разкрият досиетата КТБ, както призова президента, мисля, че партии, които са водещи ще изгорят, както и лидери на партиите. И мисля, че затова не се публикува нищо от одита за КТБ, и гражданите, които са вложители, напразно протестират и ще пият една студена вода.. Защото тук са замесени по „висши интереси“.

  Reply
 • 20.08.2014 at 09:59
  Permalink

  Цялото Гражданско общество трябва да се вдигне в защита на вложителите в КТБ, и банката да заработи. Протестна мрежа също да участва. защото това е солидарност с гражданите, които са вложили парите си в КТБ, а утре може да се случи с други граждани. А Протестна мрежа трябва да прерастне, да се конституира в Четвърта контролна гражданска власт, която да може по нова Конституция да защитава правата на суверена – гражданите, а не гражданите постоянно да са на улицата, и да протестират. А когато гражданите създадат Четвърта контролна гражданска власт, да си създадат Гражданска мрежа, пак на базата на хоризонтални структури и да има само една вертикална структура от ядра на активни граждани, които да предлагат хора за тази Четвърта контролна гражданска власт, които граждани, пак да са като хоризонтална структура, когато не се налага да предлагат гражданите, за Четвъртата власт. Тази четвърта власт е нещо съвсем ново, непознато в световната история, но тя е в следствие на диамантеното християнство и диамантено общество, което се създава в света , и което се състои от четири единен Бог – Бог Отец, Святия Дух, Словото и Исус Христос, както и женските им половинки, докато досега трите власти бяха на принципа на Света Троица – Бог Отец, Святия Дух и Христос, като нямаше женски половинки. Или трите власти бяха от догмата за Света Троица. – изпълнителна, законодателна и съдебна власт. А сега ще има Четвърта контролна гражданска власт. А всичко това идва от думите на Христос: „Където са двама – аз съм с тях – ( Света Троица), но и където са трима , аз пак съм с тях – ( Света Четворица)“.

  Reply
 • 20.08.2014 at 13:33
  Permalink

  Oсвен това, трябва да се иска, да се разкрие истината за партиите и лидерите на партиите – парламентарни и извън парламентарни партии, кой е получавал пари от КТБ и олигарха Цветан Василев и олигарха Делян Пеевски. Може да има леви, десни и центриски партии, които са получавали пари, може да има и крайно леви радикални партии. Може да има и връзки с мафията, включително и руската мафия, че дори и с руски разузнавателни служби, които даваха пари на националистическа партия, които искаха България да се дестабилизира и като рухне, да мине към евразийския съюз, както говореше германското разузнаване, че Русия е заинтересована от рухването на България и нейната банкова система.. Нека истината да се разкрие напълно и дори да изгорят лидери на партии, но да възтържествува християнския морал и да не живеем в лъжа.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.