Декларация в подкрепа на българските студенти от унгарските студенти

solidarity
снимка: Student Network of Hungary (Hallgatói Hálózat)

Декларация в подкрепа на българските студенти от унгарските студенти – Student Network of Hungary (Hallgatói Hálózat) /информацията е чрез стената на доц. Борис Грозданов (ИИОЗ – БАН), от проф. Ласло Рополи (Laszlo Ropolyi), Eotvos Lorand University, Budapest/. Унгарските студенти ще подготвят още една декларация до дни, а също така ще предприемат действия, с които да демонстрират своята солидарност с българските студенти.

Ето и съдържанието на декларацията:

„Колеги,

Ние, активистите на Студентската Мрежа в Унгария (Hallgatói Hálózat) бихме искали да изразим нашата солидарност и съпричастност с българските студенти окупирали университетите в страната.

През февруари, ние също направихме подобна акция. Ние вярваме, че участието и извършването на действия срещу безотговорни или корумпитани политици и правителства е задължение на всеки отговорен гражданин и на на всеки студент. Време е за промяна, ние не трябва да позволяваме интересите на късогледи хора, да управляват една страна, напълно, без участието на гражданите. Имайки в предвид общия ни исторически опит, ние вярваме за разпространението на участието в политиката, защото ние можем само да изградим по-добра страна, по-добра Европа със съвместни усилия.

Студентската Мрежа в Унгария ви пожелава късмет и издръжливост във вашата професия! Нищо за нас без нас!

Будапеща, 28 октомври, 2013″

Целия текст може да видите на страницата на Student Network of Hungary (Hallgatói Hálózat). Превод от английски език: Елена Хамбарджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.