Бареков за пореден път се опитва да дискредитира името и каузата на Протестна мрежа

„Новият политик“ за пореден път се опитва да дискредитира името и каузата на Протестна мрежа в лош опит за политическа интрига, преди предстоящи избори.

Да припомним, че преди европейските избори той присвои операция “Чисти ръце”, която беше официално лансирана в обществото по време на протестите от Протестна мрежа с нарочен документ. Сега се опитва отново да яхне вълната на популярността на неформалната организация, като едновременно с това цапа публичния й имидж, като анонсира, че човек, свързан с нея, ще бъде неговият кандидат за кмет на София.

Протестна мрежа има своя структура и организация на взимане на решения и единствено легитимните такива, които представят мрежата в публичното пространство, са взетите по този ред и структура. Всичко останало са инсинуации, интриги и слухове. Ако Протестна мрежа реши да участва в които и да е избори, то тя ще го направи легитимно и чисто, както във всичките си действия досега.

22 март 2015 г., София

2 thoughts on “Бареков за пореден път се опитва да дискредитира името и каузата на Протестна мрежа

 • 29.03.2015 at 07:42
  Permalink

  Социализма създава бюрокрация и партокрация. Аз съм разглеждал много пъти проблема за бюрокрацията, понеже съм живял и работил с бюрократи, но не съм разглеждал проблема с партокрацията, понеже не съм бил в нейните среди, но все пак съм се сблъсквал с някои нейни проявления. Бюрокрацията е сливане на икономическото общество с държавата и държавната бюрокрация управляваше икономиката. А партокрация е сливането на партията с държавата. Сега, при прехода имаме сливане на всяка партия с държавата, когато някоя партия влезе във властта, дори и след избори.

  Манталитета на партократа е той да бъде закона. Не да се гледа върховенството на закона, а самия партократ – партиен лидер в ръководството на държавата, или в общините, и дори в предприятията – да е закона. Такъв партократ беше „другарят Иванов“ или „другарят Петров“, а сега е господин депутата, министърът или съдията, който има принадлежност към дадена партия, която е на власт. Той бива четкан или ухажван от всички и от жените, той се обгражда от свои хора, които се назначават като партизани от неговата партия, и всички се окопават във властта. Процъфтяват връзките, корупцията, шуробаджанащината.

  Партокрацията е една при социализма, по подобен начин е и сега в демокрацията. Която партия сега влезе във властта, веднага назначава свои партизани, или хора от своята партия, които не са експерти, на възлови места в държавната администрация, а уволнява хората, които са експертите, и поради тази причина администрацията не може да работи добре. Това го прави БСП, прави го ДПС, сега има опити да го правят и хората от ГЕРБ, и Реформаторския блок. Това е партокрацията. А когато се назначи някой от партията веднага след това, този партократ назначава хора и на по ниски нива от своята партия.

  А има хора, които познавам, които са на даден пост в своето предприятие и които сменят партийното си членство, само и само да са във властта, и начело на предприятието, като със смяната на партията във властта, веднага преминават в редиците на управляващата партия.

  Така познавам един човек, който беше в БКП, и ме е агитирал да гласувам за БСП, после когато на власт дойде СДС, стана седесар и пак беше начело на предприятието, и кандидат за депутат, после стана член на ГЕРБ, когато ГЕРБ дойде във властта, след това излезе от ГЕРБ, и сега пак е член на ГЕРБ, и през цялото това време е ръководител на предприятието, и е винаги в партокрацията, и той е закона в това предприятие. Това са публични личности – партокрацията, които са винаги под светлините на прожекторите. Партокрацията е именно модела КОЙ, който модел гражданите искат да се разгради.

  Аз мисля, че когато се смени дадена партия във властта и дойде друга партия, трябва да се сменят само министрите и тримата заместник министри, и може би отделни хора – ръководители – на някои агенции, които да провеждат политиката на съответната партия. Но да не се сменя администрацията и експертите в администрацията, за да може администрацията да работи добре, ефективно и професионално.

  редакция

  Reply
 • 30.03.2015 at 08:23
  Permalink

  ZASHTO NISHTO NE SE PRAVI I CHUVA ZA DELATA NA BAREKOV.TOZI TAKA GOLIAM POLITIK TRIABVA DA BUDE RAZNISHTEN.A, VSICHKI GLASUVALI ZA NEGO DA SE SRAMUVAT KATO NESHKA.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.