АТАКА подменя билбордовете си след сигнал на Протестна мрежа

Стар и нов билборд на бул. "М. Луиза" в София
Стар и нов билборд на бул. „М. Луиза“ в София (click to zoom)

Вследствие на подадения сигнал на Протестна мрежа до ЦИК по повод скритата реклама на партия АТАКА чрез билбордове на АЛФА телевизия и в резултат на запитване  от медиите стана ясно, че партия АТАКА са подготвили лепенки, на които е изписано задължителното според Изборния кодекс съобщение: “Купуването и продаването на гласове е престъпление”.

По-късно започна и подмяна на билбордовете на АЛФА телевизия, на която беше изписано “АТАКА” и изобразен профилът на лидера на партията. За този профил, в свое писмо до ЦИК, от партия АТАКА твърдят, че представлява програмата на партията.

Въпреки това, ЦИК в своето решение по сигнала на Протестна мрежа приема, че билбордовете и рекламните пана на АЛФА телевизия с профила на Сидеров не са нарушение на Изборния кодекс.

Протестна мрежа обжалва това решение пред ВАС.

От приложените снимки може да се види, че АТАКА сменят своите билбордове от такива, с логото и каналите на АЛФА телевизия, на такива, с образа на Сидеров и изискуемото по закон съобщение “купуването и продаването на гласове е престъпление”.

One thought on “АТАКА подменя билбордовете си след сигнал на Протестна мрежа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.