Протестна мрежа: обръщение към свободните граждани

pcfpmОбръщение на Протестна мрежа към свободните граждани

Цяла година викаме на площада „КОЙ?“

Управниците не посмяха да отговорят. Бягаха през задните входове. Отчитаха се на господарите си, но не се изправиха лице в лице с протестиращите. Барикадираха се в парламента и днес ходят с въоръжена охрана.
Ние знаем КОЙ причини това.

Страната се управлява с тефтерчета и заповеди, медии-бухалки мачкат всяко гражданско усилие за промяна, мафията си е стиснала ръцете с политиците.

Пред очите ни се срива пирамидата – банка-медии-политическо влияние. Но решения няма. Защото тези, които са част от проблема, не могат да бъдат част от решението.

Моделът КОЙ не е разграден – той действа и се готви да функционира и след изборите.

Така повече не може! Казаха го студентите, преподавателите, казаха го всички свободни граждани, които протестираха. Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола.

НИЕ можем да разградим модела.

НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу мафията.

Протестна мрежа призовава всички български граждани да подкрепят усилията за превръщане на България в нормална държава, която да служи на своите граждани, а не на мафията.

Протестна мрежа ще обедини усилия с всички отделни граждани, неправителствени организации или политически партии, които застават на страната на хората и срещу КОЙ.

Време е да покажем, че сме много и това да върне енергията и вярата на българите.

НИЕ ще отстраним КОЙ.

НИЕ сме и протестиращите по площадите, и недоволните пред телевизора, и усърдно работещите, и честните хора от институциите, принудени да търпят мафиотизацията.

Има прокурори, полицаи, данъчни инспектори, хора, защитаващи националната сигурност, които знаят мръсните тайни – могат да действат и трябва да го направят, за да се освободи страната от тежкия захват на самозабравилата се върхушка.
Има много достойни съдии и членове на регулаторни органи, журналисти, учители, лекари, предприемачи, професионалисти – хора, които работейки, всеки ден се сблъскват с несправедливостта и произвола.

Обръщаме се към всички вас:

Действайте! Без страх и съображения. За да можем да гледаме децата си в очите.
Протестът демаскира модела КОЙ . Сега трябва да изтръгнем държавата от него. Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, които изгониха тази власт, от всеки, който иска бъдеще тук.

Ще направим всичко по силите си, за да се свържем с всеки, които иска да противостои на модела „КОЙ?“ и да присъединим усилията му към мрежата на непримиримите. Тези, които отстояват България като неразделна част демократична и свободна Европа и в която има:

 • върховенство на закона, разделение на властите, силни институции;
 • независимо и отчетно правосъдие, освободено от диктата на партийни квоти и прозрачно за гражданите;
 • политическо представителство на интересите на гражданите, не на обръчите от фирми и олигархията– пречупване на корпоративната стратегия на партийните върхушки;
 • справедливи правила за излъчване на почтени магистрати и членове на регулаторни органи, с гръбнак да излязат фронтално срещу мафията и монополите;
 • прозрачност в собствеността на медиите и премахване на концентрацията в сектора;
 • управление на светло – всеки договор за публични средства трябва да е достъпен в интернет и да подлежи на обществен контрол;
 • условия за инициативните и предприемчивите – да бъдат свободни да създават, без бюрокрацията и монополите да ги задушават.

Днес призоваваме всеки, който може да допринесе това да се случи – изправи се там където си и го отстоявай!

Партии, групи за натиск, неправителствени организации и отделни граждани да изградим национална мрежа на гражданите срещу мафията за демонтиране на модела КОЙ и да преосновем България.

Протестна мрежа
24.07.2014

9 thoughts on “Протестна мрежа: обръщение към свободните граждани

 • 24.07.2014 at 21:26
  Permalink

  Борбата на всички граждани срещу мафията сега започва. Нека се обединим около протестна мрежа.

  Reply
 • 25.07.2014 at 09:56
  Permalink

  Нека си пожелаем да станете истински политически фактор още на тези избори, за да могат онези от нас, които са още тук и искат да си върнат Родината, да имат истински осъзнат избор, а не дилемата – „да не гласувам“ или „да гласувам компромисно, с идеята комунистите, лудите им креатури или турците да не ме управляват“.
  Моля се да дойде това време и вашата кауза да бъде моят осъзнат избор!

  Reply
 • 25.07.2014 at 19:45
  Permalink

  Мисля, че гражданите трябва да излязат на протести, да се отворят досиетата КТБ, и срещу евентуално замитане на следите на досиетата КТБ,, за да не се изнудват политици, както се изнудваха от досиетата си в ДС. Президентът много ясно, от трибуната на Народното събрание, призова за разкриване на досиетата КТБ. Свободните граждани на България трябва да излязат на улиците на всички градове и да притиснат политиците да се разкрият досиетата КТБ. За да няма зависимости на политици от мафията, олигарсите монополисти и да няма корупция. И още трябва да се конституира Четвърта контролна гражданска власт, която да може да контролира политици, депутати, министри и съдии, и да отзовава тези, които имат зависимости и връзки с мафията, олигарсите монополисти, и са корумпирани, за да не се налага постоянно да има протести, а гражданите да имат представители във властта, като Четвърта контролна гражданска власт, която да може да действа като представител на гражданите и да контролира трите други власти – изпълнителна, законодателна и съдебна. Като тази Четвърта контролна гражданска власт, да се избира за по малко време, за да не се корумпира и тя.

  Reply
 • 29.07.2014 at 16:15
  Permalink

  Ние правим това от 20 години в област Плевен, община Червен бряг. не сме единствените, но сме последователни.

  Reply
 • 30.07.2014 at 04:17
  Permalink

  Необходим е да се преодолее партийното влияние във всички сфери на живота ни, трябват специалисти ,които да са на „ти“ с проблематиката.
  Партийното боричкане доведе държавата ни до това положение. Не съм против партийте, те самите с действията си ме отблъакват. Да оставят народа да работи, да не му пречат, но как да стане това? Може би по-просветени да подскажат.

  Reply
 • 31.07.2014 at 09:24
  Permalink

  Добре, но в Италия борбата се води от прокуратурата, а забравих в Булгаристан сме………

  Reply
 • 31.07.2014 at 12:47
  Permalink

  Докато в една държава няма пълна прозрачност за гражданите, никога там няма демокрация ( власт за гражданите), а има мутрокрация (власт за мутрите).

  Reply
 • 01.08.2014 at 18:41
  Permalink

  Уважаеми съграждани от ПМ нямате си и представа какви хайдуци ни управляват! Задавайте без страх въпроса на въпросите-а той е следният,каква е гаранцията че и другите банки не раздават подобни неоправдани кредити на свои хора ?Възможно ли е да има нещо стабилно в държава дето всеки втори казва-НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ? А за банковия „надзор“ нямам думи ако живеехме в нормална държава трябваше да има арести там,,, Аз лично Ви подържам от все сърце!!!

  Reply
 • 19.08.2014 at 22:07
  Permalink

  Държавата това сме ние.Всеки който има претенции ,трябва да има и позиция и да я заяви където трябва и когато трябва.Това направиха хората от протестите.
  Подкрепям ПМ.
  Друг факт-нямаме сьдебна система или тя работи само в полза на определени кръгове което е пак тая.
  Как без участие в сега съществуващата политическа система може да се постави някакво начало-промени в конституцията, в контрола на ситемата,отварянето на досиетата ли
  Трябва да се измисли нещо
  И личност трябва -лидер.
  И внос на съдии и магистрати,че нашитее…… Плачи майко!!!!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.