Протестна мрежа към Президента: Спрете закона за НСО

10403478_10203211005869099_3136188946692806195_nУважаеми г-н Президент,

Обръщаме се към Вас с призив да спрете един не просто противоречив, а откровено ретрограден закон – този за Националната служба за охрана (НСО).

Ние смятаме, че доверието межу политиците и гражданите се възстановява не с повече охрана за властимащите, а с по-прозрачно и по-ефективно управление на държавата.

Ние смятаме, че в условията на дълбока институционална криза и скандални политически решения подобни закони задълбават, а не решават проблема с това как работи българската демокрация.

Ние смятаме тези нови скрити привилегии за властта за напълно излишни, а допълнителните ресурси следва да се насочат към осигуряване на ред и спокойствие за всички български граждани.

Разширяването на обсега на „охраняваните“ и „обслужвани“ от НСО лица е не само скандално, но и дълбоко порочно послание от страна на българската политическа класа.

Допълнителните права на НСО да отстранява, задържа и дори да подслушва гражданите в изпълнение на своите задължения – дори и ако те са бременни и малолетни – можем да определим само като дъно на политическия цинизъм и арогантност.

Г-н Президент,

Вие имате възможност да спрете един гласуван в Народното събрание закон, който обслужва единствено политическата класа, която не е показала, че заслужава подобно доверие.

България няма нужда от подобни привилегии, а от почтеност и нормалност в управлението.

Протестна мрежа

One thought on “Протестна мрежа към Президента: Спрете закона за НСО

  • 03.08.2015 at 22:12
    Permalink

    Подписвам се с две ръце под обръщението ви до президента! Вие сте ни опората, каузата ви е и наша. Страхът и интересът раждат предатели. Вие доказахте, че не сте предатели на почтените хора! За мен, вие сте последователи на нашият единствен апостол на свободата-Левски! Ако ви няма, ще осиротеем.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.