Обръщение към свободните граждани

Цяла година викаме на площада „КОЙ?“

Управниците не посмяха да отговорят. Бягаха през задните входове. Отчитаха се на господарите си, но не се изправиха лице в лице с протестиращите. Барикадираха се в парламента и днес ходят с въоръжена охрана.

Ние знаем КОЙ причини това! Страната се управлява с тефтерчета и заповеди, медии бухалки мачкат всяко гражданско усилие за промяна, мафията си е стиснала ръцете с политиците.

Пред очите ни се срива пирамидата – банка-медии-политическо влияние. Но решения няма. Защото тези, които са част от проблема, не могат да бъдат част от решението. Моделът КОЙ не е разграден – той действа и се готви да функционира и след изборите.

Така повече не може! Казаха го студентите, преподавателите, казаха го всички свободни граждани, които протестираха. Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола.

НИЕ можем да разградим модела.

НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу мафията.

Протестна мрежа призовава всички български граждани да подкрепят усилията за превръщане на България в нормална държава, която да служи на своите граждани, а не на мафията. Протестна мрежа ще обедини усилия с всички отделни граждани, неправителствени организации или политически партии, които застават на страната на хората и срещу КОЙ.

Време е да покажем, че сме много и това да върне енергията и вярата на българите.

НИЕ ще отстраним КОЙ.

НИЕ сме и протестиращите по площадите, и недоволните пред телевизора, и усърдно работещите, и честните хора от институциите, принудени да търпят мафиотизацията.

Има прокурори, полицаи, данъчни инспектори, хора, защитаващи националната сигурност, които знаят мръсните тайни – могат да действат и трябва да го направят, за да се освободи страната от тежкия захват на самозабравилата се върхушка.

Има много достойни съдии и членове на регулаторни органи, журналисти, учители, лекари, предприемачи, професионалисти – хора, които работейки, всеки ден се сблъскват с несправедливостта и произвола. Обръщаме се към всички вас: Действайте! Без страх и съображения. За да можем да гледаме децата си в очите.

Протестът демаскира модела КОЙ. Сега трябва да изтръгнем държавата от него. Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, които изгониха тази власт, от всеки, който иска бъдеще тук.

Ще направим всичко по силите си, за да се свържем с всеки, които иска да противостои на модела „КОЙ?“, и да присъединим усилията му към мрежата на непримиримите. Тези, които отстояват България като неразделна част демократична и свободна Европа и в която има:

• върховенство на закона, разделение на властите, силни институции;

• независимо и отчетно правосъдие, освободено от диктата на партийни квоти и прозрачно за гражданите;

• политическо представителство на интересите на гражданите, не на обръчите от фирми и олигархията– пречупване на корпоративната стратегия на партийните върхушки;

• справедливи правила за излъчване на почтени магистрати и членове на регулаторни органи с гръбнак да излязат фронтално срещу мафията и монополите;

• прозрачност в собствеността на медиите и премахване на концентрацията в сектора; – управление на светло – всеки договор за публични средства трябва да е достъпен в интернет и да подлежи на обществен контрол;

• условия за инициативните и предприемчивите – да бъдат свободни да създават, без бюрокрацията и монополите да ги задушават.

Днес призоваваме всеки, който може да допринесе това да се случи – изправи се там, където си, и го отстоявай!

Партии, групи за натиск, неправителствени организации и отделни граждани – да се коалираме, за да демонтираме модела КОЙ и да преосновем България.

Протестна мрежа 24 юли 2014 г.

5 thoughts on “Обръщение към свободните граждани

 • 28.07.2014 at 10:11
  Permalink

  Бог да ви благослови! От сърце желая успех !

  Ще помагаме.

  Reply
 • 28.07.2014 at 11:34
  Permalink

  Републиката предполага избор на лица, които извършват управлението на държавата ВИНАГИ уж от името на гражданите, но без да имат гражданите реална възможност за пълен, постоянен и прозрачен контрол. Следователно идеята за демокрация няма нищо общо с идеята за република. Реалната демокрация е исландската пряка демокрация, директно участие на гражданите (суверенна) в управлението. Републиката се проявява и като ОТКРИТА демократична диктатура – Хитлер е законно избран канцлер на Германия, но държавата приема тоталитарен характер. Републиканската форма на управление се проявява и като СКРИТА демократична диктатура, маскирана като свобода и демокрация, и тя ВИНАГИ включва ОГРАНИЧЕНА форма на демокрация. При която ПЪЛНИТЕ й права се ДЪРЖАТ винаги от определена шепа хора, които НИКОГА не подлежат на пълен, постоянен и прозрачен контрол от страна на гражданите (суверена). Това е така наречената представителна демокрация (скрита диктатура). Единствената реална и работеща демокрация за ВСЕКИ гражданин е пряка демокрация. Защото ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е само едно – ПОСТОЯННА ВЛАСТ и пълна, и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ човек ВИНАГИ носи индивидуална отговорност за своите действия. Представителна демокрация (скрита диктатура) е – ЗАБРАНА за достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, ВИНАГИ цялата власт в ръцете на определена шепа хора уж от името на гражданите, но НИКОГА шепата хора не носят индивидуална отговорност за своите действия. Следствието от това е, че представителната демокрация се изражда ВИНАГИ в различни форми на диктатура, наложена от определена шепа хора само и единствено чрез насилие (физическо, ментално и емоционално) върху ВСЕКИ гражданин, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н.

  Reply
 • 28.07.2014 at 11:47
  Permalink

  Основният ЗАКОН на обществото, или както се нарича още общественият договор, посочва ИЗТОЧНИКА на властта или суверена. Този закон е ВЪРХОВЕН и стои НАД всички други закони и те от своя страна могат да се създават САМО в СЪГЛАСИЕ с него. Ето защо, върховенство на закона означава само ЕДНО – РЕАЛНА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО да има суверенна власт. Така, гражданите РАЗПОЛАГАТ с властта да съставят законите, да извършват изпълнителска дейност, да правораздават и съставят органите на управление. Когато гражданите извършват всички тези дейности ПРЯКО, БЕЗ да ПРЕХВЪРЛЯТ ДРУГИМУ ПРАВА, върховенството на закона е НЕОСПОРИМО и БЕЗУСЛОВНО, защото ВЛАСТТА се ПРИЛАГА БЕЗ УГОВОРКИ. Именно това е ДЕМОКРАЦИЯ – ПОСТОЯННА ВЛАСТ ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН. Ако гражданите бяха свободни, НИКОГА нямаше да се управлява чрез приятелски кръгове и братовчеди, така, както при абсолютните монархии ВЛАДЕТЕЛЯТ се обгражда с ВЯРНА свита. Мнозина МИСЛЯТ, че свободата е да можеш да правиш каквото си ИСКАШ. Това не е свобода. Свободата е да се упражнява ВЛАСТ ОТ ВСЕКИ ГРАЖДАНИН и да се носи ОТГОВОРНОСТ за СВОИТЕ постъпки. Ето защо, когато някой започне ПРОТЕСТИ, то това е или израз на БЕЗПРАВИЕ, или ПРОПАГАНДА на малцинството от гражданите. Ако гражданите са свободни, те не протестират, а упражняват ВЛАСТТА си. Правото на протест ЗАМЕСТВА правото на власт и е доказателство за ЛИПСАТА на граждански суверенитет. Правото на протест е манипулация над гражданите, защото упражняването на свободно ПОВЕДЕНИЕ не е свобода. СВОБОДАТА е само когато РЕАЛНО се упражнява ВЛАСТТА от ВСЕКИ гражданин винаги и ВСЕКИ ден(ТУК и СЕГА), само тогава може да съществува реално, а не само в мислите Ви – „СВОБОДА“ и „ДЕМОКРАЦИЯ“.

  Reply
 • 28.07.2014 at 15:53
  Permalink

  „И тъй, не се бойте от тях, защото няма нищо покрито, което не ще се открие и тайно, което не ще се узнае. Това, което Ви говорят на тъмно, кажете го на видело; и което чуете на ухо, прогласете го от покрива.“ (Мат. 10-26-27)

  Въпросът обаче според мен не трябва да бъде „КОЙ?“ – това или онова, а

  „КОЙ го Е ГРИЖА за БЪЛГАРИЯ!“
  Това е по-важното.

  Живеем във времето на БЪРЗАТА КАРМА. Вече не трябва да минат години, всеки да получи заслуженото за думите и делата си…

  И както е казал неизвестен автор:
  „Никога не се съмнявайте, че една малка група целеустремени граждани може да промени света, всъщност те са единствените, които някога са го правили!“

  Поздравления за ПМ!

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.