Към бъдещия кандидат за народен представител Делян Пеевски

Г-н успял 34 годишен,

Пак потекоха към Вас номинации от структурите на Вашата партия. Вие ще ги приемете с благодарност, защото помним, че заявихте в открито писмо, че правите всичко „ …заради десетките хиляди избиратели, които ме удостояват с доверието си вече два последователни мандата. На тях им благодаря по мъжки и точно заради доверието им и в тяхно име ще изпълнявам отговорностите си на народен представител.“

Като представител на „гражданската квота“ в листите на ДПС, сигурно отново ще сте водач от две места.

Затова Ви питаме:

1. Колко дни сте ходили на работа в 41 и 42 НС?
2. Какви са Вашите приоритети на законодател?
3. Колко пъти сте говорили от трибуната на НС и какви каузи сте защитавали?
4. Защо Вашите срещи с избирателите са охранявани и не са публични?
5. Как така признавате, че имате бизнес конфликти и интереси, а в същото време сте народен представител?
6. Как официално оповестихте продажба на контролираните от семейството Ви медии, а след това отново твърдите, че са Ваши?
7. Как измервате успеха си, за който ни уведомихте – в пари и влияние или в защитени публични политики?
8. В какво се състои Вашата полезност и защо приемате всеки път номинациите, след като парламентарната дейност не е Вашата стихия?
9. Каква е най-подходящата публична позиция за Вас, с оглед „нестандартната ситуация“, в която се намират институциите ни?
10. #КОЙ Ви предложи за шеф на ДАНС?

Ако пак Ви изберат за народен представител, ще представлявате всички нас -така е по Конституция.
Затова макар и да не сме Ви номинирали – имаме право да питаме.

„Не се праветеее…“, отговорете ни!

Протестна мрежа

5 thoughts on “Към бъдещия кандидат за народен представител Делян Пеевски

 • 08.08.2014 at 12:37
  Permalink

  Единственото положително на Пеевски, че е прекрасен отрицателен пример.

  Reply
 • 08.08.2014 at 15:19
  Permalink

  ДОБЪР ЦИТАТ
  Ако пак Ви изберат за народен представител, ще представлявате всички нас -така е по Конституция.
  КОМЕНТАР С ПИТАНЕ ДО „ПРОТЕСТНА МРЕЖА“: ЗАЩО НЕ ЗАДАДЕТЕ НАЙ-ВАЖНИЯ ВЪПРОС: КАКВА САНКЦИЯ ТЪРПИ ГОСПОДИН ПЕЕВСКИ ЗА ТОВА, ЧЕ В ПРЕДХОДНИТЕ СИ МАНДАТИ КАТО ДЕПУТАТ МЕ Е ПРЕДАВАЛ, НО НЕ МЕ Е ПРЕДСТАВЛЯВАЛ. МЕН, ТЕБ, НАС, МИЛИОНИ КАТО НАС!!!

  Reply
 • 10.08.2014 at 21:32
  Permalink

  Вие, които питате, отговорихте ли на поставените въпроси за себе си?

  Reply
 • 11.08.2014 at 13:26
  Permalink

  ….моля Ви, Редакцията, скрийте снимката на тоз шопар че детето ми се плаши!

  Reply
 • 09.01.2015 at 21:59
  Permalink

  Делян Славчев Пеевски – роден на 27 Юли 1980 в София.
  Пеевски е един от основателите на младежкото движение НДСВ през 2001 година. Тогавашния транспортен министър Пламен Петров назначи тогава 21 годишния Пеевски за парламентарен секретар както и за председател на Надзорния съвет на ЕАД „Пристанище Варна“. От председателското кресло беше впоследствие освободен поради липса на необходима професионална квалификация. По това време Пеевски е трета година студент специалност право в Благоевградския университет. Както е известно именно в този университет получават дипломите си редица политически активисти на ДПС. 
  Майката на Пеевски Ирина Кръстева е директор на Българсия спортен тотализатор по времето на Сакскобурготски. Именно на нея и топлата и връзка с Галина Дичева, референтка говорител на Саксгобурготски се оказват решаващи за назначаването му на поста парламентарен секретар. По това време се развихря и скандала по приватизацията на зала „Универсяда“ както и спортния комплекс „Тотошанс“ на Златни пясъци в които са забъркани Пеевски, майка му и спортния министър Васил Иванов-Лучано. Разследването по приватизацията както и всички следващи стигат до задънена улица!
  От май 2005 година Пеевски е вече прокурор в отдел  „Икономически“ при Софийската прокуратура, въпреки че няма нито ден практика като юрист! Съгласно закона за тази длъжност се изисква 2 годишна квалификация. Пет месеца по-късно при правителството на Сергей Станишев е заместник министър отговарящ за бедствия и катестрофи. Там отговаря за държавния резерв, като скандалите за злоупотреба на резерва и източването му нямат край. Освен това е член и на комисията по надзора за износа на стратегически стоки, което всъщност не е нищо друго освен износ на оръжие. Износ при който падат отлични комисионни и подкупи.
  През 2007 година Пеевски се озовава в центъра на грандиозния скандал свързан с Българтабак. Знайно е, че именно Пеевски е потенциалния купувач на Българтабак финансиран от няколко български банки. В скандала са замесени тогавашния министър на икономиката Румен Овчаров, заместничката му Корнелия Нинова, директора на Българтабак Христо Лачев, както и ръководещия в последствие разследването Ангел Александров. Христо Лачев обвини тогава Делян Пеевски, че се е опитвал да го изнуди като е искал Българтабак да сключи договори с фирми на Пеевски. В следствей на скандала Румен Овчаров беше принуден да си подаде оставката като министър, Ангел Ангелов се раздели с поста си след продължителна отпуска, а Корнелия Нинова и Делян Пеевски бяха уволнени. Прокуратурата прекрати следствието срещу Пеевски по „липса на доказателства“. Малко по-късно Върховния съд го реабилитира и го върна на поста му прокурор, като се позова на прословутия закон касаещ депутати, министри и техните заместници, както и кметове според който те могат да се върнат на постовете си в съдебната система и прокуратурата след като напуснат правитеството или паралмента. Две седмици по късно Пеески е отново на поста заместник министър отговарящ за бедствията и катастрофите.
  Пеевски е член на ДПС и от 14.07.2009 народен представител. От 29.Юли .2009 е член на комисията за вътрешна сигурност и обществен ред. От 20. януари 2013 е член и на комисията по правните въпроси. 
  На 14. Юни 2013 година Пеевски е избран с 116 гласа на БСП  и ДПС за председател на Агеция ДАНС. Избирането му стана само ден след като се направиха по бързата процедура изменеия в закона като се разшириха правомощията на ДАНС по отношение на правата на полицията в преследването на престъпленията. Главните промени обаче засягаха изискванията за правна и професионална квалификация на председатела на ДАНС, като тези изискавния бяха скроени така че да паснат както на образователния ценз така и на професионалната и служебната практика на Пеевски.
  Под натиска на масовите протести, особено в София, както и на многоброните отрицателни реакции в Европейския Съюз парламента отмени единодушно своето предишно решение!
  Практически Делян Пеевски е собственик заедно с майка си на една от най-големите Медийни империи. Тази империя беше изградена от майка му постепенно с кредити на Кооперативната търговска банка. Освен многобройните вестници, към нея се причислява и голяма печатница, собствена мрежа за разпространяване както е телевизионни канали. 
  Въпреки че името на Пеевски като собственик не се споменава никъде, той е този който дава тон на всичко което се публикува и излъчва там, като лично той назначава и уволнява журналистите. Бизнесинтересите му се разпростират още към фирмата Българтабак, банката КТБ, БТК (Българска телекомуникационна компния както и Виваком. Известен  е още и с личните си близки връзки с криминалния подземен свят и червената мафия.
  Към интимния му приятесkи кръг принадлежат между другите и напоcледък лансираната в медиите му червена депутатка Мая Манолова както и напиращия към политиката скандален журналист Николай Бареков.
   

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.